Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2011
Formát: 150 × 210 mm
Počet stran: 96 str.
Cena: 124 Kč
100 nejvyhledávanějších receptů z vepřového masa od zkušených kuchařů doplněné fotografiemi. V knize je najdete seřazené v abecedním pořadí podle názvů, zatímco portál toprecepty.cz vám nabízí možnost rozšířeného vyhledávání: Báječná hnízdečka, „country“ maso, guláš na černém pivu, chasníkovy řízečky, kotlety New York, krkovička po znojemsku, masenko „Pálava“, panenčin cop s bazalkovým bešamelem, pikantní medová žebra, plněné řízky v kořeněném těstíčku...
Ukázka z knihy:
Báječná hnízdečka
kotlety bez kosti (podle počtu strávníků), asi 200 g tvrdého sýra
(ale platí zásada podle chuti), olej, pepř, sůl, hořčice na potření
masa, vajíčka podle počtu kotlet
Maso z kotlet naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýra tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět položíme do pánve vedle sebe tak, aby kolem nich bylo co nejméně místa a vajíčko nemělo kam utíkat, než se srazí. Přikryjeme poklicí a na malém stupni necháme dojít, až se vajíčka zcela zatáhnou, zhruba 15–20 minut.
Je možné přilít trochu vody (asi ½ dcl), abychom měli jistotu, že se maso
v klidu dodělá. Jako příloha jsou dobré hranolky, opečené brambory, americké
brambory a zeleninový salát, popřípadě obloha.
Tuto knihu TOP recepty: 100x vepřové koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.
Vendi V.
ChytráŽena.cz