Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Náhradníci (ne)jen pro pány

14. 11. 2009 | Kultura

Lidé žijí své životy v ústraní, v bezpečí svých domovů, prostřednictvím robotických náhradníků – sexy a naprosto dokonalých mechanických zpodobnění jich samotných. Jde o ideální svět, v němž neexistují zločin, bolest, strach a následky. Když je poklidný život této utopické společnosti rozbouřen první vraždou za mnoho let, objevuje agent Greer (Bruce Willis) obrovské spiknutí, související s fenoménem náhradníků, a musí se vzdát svého vlastního náhradníka a riskovat život, aby přišel celé záhadě na kloub.


O FILMU

Na začátku byl počítač. Pak přišly emaily, miniaturní mobilní telefony a internet. V dnešní době nahrazují ve společnosti místa svých méně pohledných lidských protějšků dokonalí robotičtí náhradníci. Lidé už nemusejí vycházet ven z bytů. Zašla ve světě filmu Náhradníci technologie příliš daleko?

ukazkaMyšlenkou filmu je, že náhradníci ovládli svět podobně jako mobilní telefony a počítače,“ vysvětluje režisér Jonathan Mostow. „Náhradníci jsou nová zařízení, která uživatelům umožňují prožívat život v pohodlí a bezpeční vlastních domovů. V našem filmu náhradníci představují dokonalé osvobození, ať už od fyzického násilí či od psychických útrap každodenního života. Potěšení je docíleno prostým připojením.

Debutující autor Robert Venditti přišel se svým ojedinělým nápadem v době, kdy pracoval ve skladu společnosti Top Shelf Publications na předměstí Atlanty. Venditti si vzpomněl na jistou sociologickou studii  skupiny lidí, která se věnovala hraní komunitních internetových her. „Fascinovalo mě, že se do ní ponořili natolik, že si vytvořili jakési alternativní osobnosti. Ztotožnili se s nimi natolik, že přicházeli o práci a hroutila se jim manželství, protože svoje životy nedokázali oddělit od osobností, které stvořili. Byl to nápad, který mě oslovil – základní lidská touha po tom být někým jiným než sám sebou.

Autor svůj nápad nadále rozvíjel a přemýšlel o důvodech, které by lidi vedly k tomu, aby si pořídili svého náhradníka. „Myšlenka byla ta, že stvořím někoho, kdo za vás bude chodit do práce a vydělávat vám peníze, takže tu bude pro vlastnictví náhradníka i praktický důvod,“ pokračuje autor. „Přemýšlel jsem i o myšlence na zdokonalování sebe samého, kdy jsou náhradníci v podstatě ztělesněním extrémní formy plastické chirurgie, která vám umožňuje nestárnou nebo mít větší svaly – prostě vypadat jako ze svých nejodvážnějších představ.

Tenhle film je plný tajemství, je to detektivní příběh s Brucem Willisem v roli agenta FBI, který je v rámci vyšetřování tajuplné vraždy náhradníka nucen postavit se tváří v tvář spiknutí, které zpochybňuje celé základy lidskosti,“ soudí Mostow.„Je to varující příběh o tom, jak lidé v dnešním přetechnizovaném světě žijí,“ dodává producent Hoberman.

Dr. Lionel Canter je ve filmu výstředníukazka milionář a génius z M.I.T., jehož převratné experimenty vedly k vytvoření populace náhradníků. Upoután na kolečkové křeslo začal nejprve s experimenty na vývoji umělých končetin. Výsledkem jeho výzkumu byla nová technologie snímání mozkových impulzů, které, jak objevil, bylo možno předat umělému tělu. Každý náhradník je přímo napojený na lidskou bytost, vzdálenou několik desítek metrů nebo několik kilometrů, která svého dvojníka ovládá pomocí myšlenek. Bez vedení lidské mysli člověka, sedícího ve speciálním křesle, jsou tito robotičtí dvojníci zcela nehybní.


O TVŮRCÍCH

BRUCE WILLIS (FBI agent Greer) předvedl během své kariéry, že je schopen zahrát velice rozmanité postavy, ať už jde například o zápasníka ve filmu Quentina Tarantina Pulp Fiction, záletnického podnikatele ve filmu Roberta Bentona Nejsem blázen, hrdinného cestovatele v čase ve snímku Terryho Gilliama Dvanáct opic, traumatizovaného vietnamského veterána ve filmu Normana Jewisona V nepřátelském poli, chápavého dětského psychologa ve snímku M. Night Shyamalana Šestý smysl, nominovaném na Oscara (za který Willis získal People's Choice Award), a samozřejmě jeho legendární roli detektiva Johna McClanea v sérii Smrtonosná past.

Před nedávnem dokončil společně s Tracey Morgan natáčení akční komedie A Couple of Dicks v režii Kevina Smithe. Kromě své práce před kamerami se Willis věnuje také produkci. Byl producentem filmů Rukojmí a Můj soused zabiják a vedoucím výroby snímku Snídaně šampionů na motivy bestselleru Kurta Vonneguta. Se svým bratrem Davidem Willisem a obchodním partnerem Stephenem Eadsem založil společnost Willis Brothers Films, produkční firmu se sídlem v Los Angeles.

ukazkaRADHA MITCHELL (FBI agentka Peters) se v nedávné době objevila ve filmu společnosti Sony Pictures Classics Útěk z Huang Shi s Jonathanem Rhysem Meyersem a Chow Yun-Fatem, a také ve filmu Zázraky se nedějí režiséra Marka Pellingtona. Objevila se i v romantické komedii společnosti Lakeshore Entertainment Chuť lásky s Morganem Freemanem a Gregem Kinnearem. Mitchell byla také k vidění v hlavní roli filmu Silent Hill s Seanem Beanem, Hledání Země Nezemě s Johnnym Deppem, Kate Winslet a Dustinem Hoffmanem, Muž v ohni s Denzelem Washingtonem, v inovativním snímku Telefonní budka s Colinem Farrellem, a ve filmu Černočerná tma s Vinem Dieselem. V dohledné době ji budeme moci spatřit ve filmu The Crazies s Timothy Olyphantem, který má americkou premiéru plánovanou na 26. února 2010.

ROSAMUND PIKE (Maggie Greer) začala svou kariéru v šestnácti letech, kdy objevila svou lásku k herectví rolí Julie v divadelní hře Romeo a Julie. Poté, co se objevila v celé řadě divadelních her, mimo jiné například ve Zkrocení zlé ženy či ve hře Libertin, si zahrála v seriálu BBC Wives and daughters po boku Michaela Gambona, a za svou roli získala zasloužené uznání.

Prvním velkým filmem byla pro Pike Bondovka Dnes neumírej s Halle Berry a Piercem Brosnanem. Po Bondovi se Pike vrátila na divadelní prkna v Royal Court Theatre, kde hrála ve hře Hitchcock Blonde v režii Terryho Johnsona. S ohledem na svůj obrovský úspěch se hra posléze přesunula do Lyric Theatre ve West Endu.

Film Náhradníci, se v našich kinech objevil 8. 10. 2009.


Zdroj: Falcon.cz 


Simbelmine
ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !