Ano, šéfe – 16.10. 2014:
Přísný šéf radí, pomáhá i straší restauratéry v různých koutech naší země; tentokrát se ale vypravil za krajankou až do zámoří, konkrétně do Chicaga! Chicago dalo vzniknout většině hudebních stylů dvacátého století od jazzu až po house music, je to město, které bylo za prohibice symbolem zločinu a boje mafie v čele s Al Caponem.
Díky poloze na břehu rozsáhlého jezera Michigan se mu přezdívá „Větrné město“. A vítr sem přijel udělat i Zdeněk Pohlreich. V Chicagu žije největší česká menšina ve Spojených Státech, takže česká restaurace tu není exotický úkaz. Krajané na jednu stranu dbají, aby byly v jejich podnicích dostatečně veliké porce svíčkové, moravského uzeného a meruňkových knedlíků.
Na druhou stranu mezi nově příchozími mladými Čechy vítězí restaurace v poněkud modernějším pojetí. A právě takovou je Café Prague na periferii Chicaga. Její majitelka Milada Chlubnová přišla do Spojených Států téměř před dvaceti lety, koupila si dům a z původně informačního centra pro krajany vybudovala kavárnu a posléze restauraci. Gastronomii ale moc nerozumí, a proto naslouchá kuchařovi Ondřejovi.
Tento 25letý rodák z Ostravy má sice snahu, jenže jeho zkušenosti zatím dosahují jen k lepším hotovkám. Když Zdeněk vstoupí do restaurace, není si úplně jistý, kde se to vlastně ocitl. Na jedné straně stoly, na druhé lounge se sofa, vzadu bar a taneční parket. Když ho obslouží exaltovaná varianta Amy Winehouse, ochutná to, čím tady prezentují českou kuchyni, a promluví si s majitelkou, je si tím jist ještě méně.
Akční šéf se tedy hned pustí do práce a rozhodne se připravit s místními kuchaři pro krajany velkolepý oběd, který by nasměroval restauraci úplně jinam. Kuchař Ondřej i druhý polský kuchař Adam to přijmou s nadšením. Podaří se Zdeňkovi předělat restauraci tak, aby Čechy v Americe prezentovala něčím jiným než ordinérní hotovkou? Nenechte si ujít reprízu dalšího dílu oblíbeného pořadu Ano, šéfe s datem 16.10. 2014!