Ano, šéfe – 5.2. 2015:
Kavárnu s restaurací Fantazie v centru Benešova vlastní a provozuje 1,5 roku Klára Zárubová, vystudovaná sládková, která si tak splnila svůj sen. Původní záměr mít nekuřáckou kavárnu se rozšířil i o nabídku ze stálého jídelního lístku, včetně poledního menu. S manželem do objektu investovali zhruba 2,5 milionu korun a provoz každý měsíc dotují (!) až do výše 70 tisíc korun.
Restaurace má celkem moderní výraz, horší je to už s kvalitou jídla a obecně s nabídkou. Paní majitelka si nechala vytvořit menu od externího spolupracovníka, prý proto, že kuchaři jsou laxní a sami nejsou ochotni cokoliv vymyslet. Přestože je paní Klára přesvědčená, že vaří dobře, sama se rozhodla obrátit na Zdeňka Pohlreicha se žádostí o pomoc a vyřešit situaci v kuchyni. Přijatelný provoz, který by mohl restauraci utáhnout, má pouze během poledne, ale večeří se prodává žalostně málo.
Je připravená i na možnost, že kuchaři nezvládnou žádoucí přístup a bude se muset poohlédnout jinde. V tom jí pomáhá a podporuje její otec, který v současnosti působí na pozici provozního a vedoucího kuchyně. Ačkoliv je původní profesí kovoobráběč, věří ve své schopnosti a zkušenosti dovedně vařit a jako jediný dohlíží a důrazně "šlape" na personál v kuchyni, aby jídlo bylo kvalitní. Restaurace je jedinečná v tom, že je striktně nekuřácká, jako kavárna nabízí kvalitní výběr kávy a vlastní cukrářské výrobky.
V porovnání s konkurencí ale zapadne do šedi všedních provozoven, především nabídkou jídel, snad jen s tím rozdílem, že je v interiéru relativně stylově vyhraněná. Zakázka pro Zdeňka by se dala charakterizovat jako pomoc s konceptem, výrazná pomoc s nabídkou a kvalitou jídel a tím pádem i řešení problému s večerní návštěvností. Nenechte si ujít reprízu oblíbené kuchařské show se svérázným šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem, při jejímž sledování se zaručeně nejen pobavíte, ale zároveň i nenásilným způsobem načerpáte užitečné rady.