Ano, šéfe – 9.9. 2014:
Šlendrián v kuchyni je totiž jedna z mála věcí, které opravdu bytostně nesnáší, a rozhodně se nebojí dát to náležitě najevo. Umí ale ukázat i svou vlídnou tvář a tam, kde se snaží, dokáže výraznou proměnu ocenit. Nenechte si proto ujít reprízu dalšího dílu páté řady úspěšného pořadu Ano, šéfe s datem 9.9. 2014!
Nestává se často, že by byl Zdeněk pozván na zámek. Většina podobných staveb, které byly v posledních letech zrekonstruovány, je ve vlastnictví poměrně bohatých lidí, kteří zároveň mívají vkus a odpovídající gastronomickou erudici. Proto Zdeňkovu pomoc nevyhledávají. V Cholticích je to však jinak... Zámecký pán Josef „Krab“ Raba není tak docela pánem své situace.
Zámek, ve kterém svou restauraci provozuje, si v restituci svého majitele nenašel a zůstal obci. Ta na jeho rekonstrukci nemá příliš peněz a celý komplex se tak zvolna rozpadá. Kromě restaurace v zámku sídlí ještě vlastivědné muzeum, je zde expozice černého divadla a v největším sále je music club. Není proto divu, že zde pravidelně straší... Pan Raba naplňuje klasický obraz poctivého českého podnikatele – dře jako kůň, ale nic z toho nemá.
Restaurace denně rozváží sto jídel za vyloženě dumpingovou cenu a zároveň slouží spíše jako jídelna pro obec Choltice. Není divu, že pak pro lepší gastronomii nezbývá místo – zámek se snaží vkusem vyhovět podzámčí. Provozovatel sice hýří nápady o centru zdravé gastronomie, ale na jejich provedení mu prostě už nezbývá energie...
Zdeněk naskočí do bludného kruhu hotovek a specializovaných akcí. Po delší době má před sebou partnera, který se nejen nestaví na zadní, ale poměrně razantně aplikuje změny, které mu Zdeněk navrhne. Díky tomu, že v kuchyni Krabovi úřadují dvě oběti českého gastronomického školství, se Zdeněk vžije také do role kuchařského mistra, kterému nezbývá, než naučit kuchaře základy jejich řemesla. Pobyt na zámku inspiruje Zdeňka nakonec k neobvyklému kroku, kterým se stylově rozloučí. Ale jak bylo řečeno již na začátku – boj s blafy nikdy nekončí...