Ve svém pořadu Božské dorty od Markéty s datem 2.12. 2013 k tomu použije samozřejmě jedlé propriety – piškotové těsto, lahodný krém, jedlé barvy a tvarovací a potahovací hmotu.
Dárek pro knihovnu za deset let spolupráce je jasný, teď už jen přejít k realizaci. Korpusy na jednotlivé „knihy“ je potřeba upéct v různých tloušťkách, protože i knihy budou mít jiné velikosti.
Pod jednotlivé knihy je potřeba dát podložky, aby se na sebe korpusy lépe skládaly. Sladkou tečkou za Božskými dorty od Markéty bude recept na piškotový dezert s čerstvou jahodou.
Ingredience pro přípravu receptu:
Piškotový mini dezert s čerstvou jahodou
• základní piškotové těsto
• krém
Postup pro přípravu receptu:
1. Upečeme si základní piškotové těsto, asi 1cm silné.
2. Z těsta vykrájíme dvě kolečka, která spojíme krémem a necháme v lednici ztuhnout.
3. Vychladlé dezertíky namočíme v rozpuštěné bílé a tmavé čokoládě a opět vrátíme do lednice.
4. Než čokoláda úplně ztuhne, dozdobíme dezertíky čerstvým ovocem, v našem případě nakrájenými jahodami.
Nenechte si ujít Božské dorty od Markéty v pondělí 2.12. 2013
ve 20.15 na Prima love.
ve 20.15 na Prima love.
Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová