Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 13.10. 2024
Dnes má svátek Renáta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu

6. 09. 2018 | Televizní tipy
Nový seriál s průvodcem Danem Bártou o ohrožených druzích zvířat z různých částí planety a jejich přátelích, českých přírodovědcích, kteří se mnohdy tisíce kilometrů od domova zabývají jejich záchranou. Režie pořadu Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu Z. Suchý (Premiéra)

Cílem seriálu Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu je přímo v místě života konkrétních zvířecích druhů nejen popsat, čím jsou ohroženy, ale také jak je někdy snadné jim pomoci. Jenže v dané lokalitě mnohdy chybí vůle úřadů, energie obyvatel, či hlubší znalost problémů, a právě proto i jediný nadšený člověk, dokáže mnoho.

Češi zachraňují: Mořské želvy na BorneuCyklus se zaměřuje na dosud ne příliš známé příběhy Čechů žijících v exotických krajích, kteří tu spolupracují s místními lidmi, přesvědčují úředníky a politiky, shánějí finance a vedou či realizují „živé“ projekty ochrany přírodního bohatství i ve značně vzdálených a exotických krajích.

První část série Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu je věnována práci mladé bioložky Hany Svobodové, která na několika ostrovech Bornea ochraňuje mořské želvy. Přestože tady existují i jiné chovné stanice, její hluboké znalosti života želv umožňují pomáhat tady mnohem efektivněji, přesněji. Přes to tu ale většina činnosti záchranářů spočívá v manuální práci – hledání a počítání želvích vajec, hlídání pláží před lupiči ale také sbírání odpadků. A přesvědčování místních, že krásné suvenýry lze vyřezávat kromě želvoviny třeba i ze skořápek kokosových ořechů.

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu lze sledovat 6. 9. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu:

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !