Domácí vermut dochutíme hořkými bylinkami ze zahrady a připravíme k němu sladké dobroty z babiččina receptáře. Šestá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Tereza a Petr se vypraví navštívit na místo, kde vznikají ušlechtilé destiláty. Přidávají tu do nich bylinky z vlastní zahrady. Natrháme si hořké pelyňky, léčivý řebříček či voňavou meduňku a ukážeme si, že výrobu domácího vermutu zvládne i likérník amatér.
V kuchyni budeme vařit s vínem i pálenkou a připravíme kuřecí rizoto na bílém víně i flambované palačinky s borůvkovou zavařeninou.
Přesvědčíme se, že není sýr jako sýr. Ten náš bude totiž z kdoulí uskladněných na zimu coby zdravé mlsání nejen pro děti. A zopakujeme si, k čemu jsou dobré bylinky z babiččiny zahrádky.