Zdravá strava ovlivňuje náš život víc, než jsme si mysleli. Pečujme o sebe podle starých osvědčených receptů. Čtvrtá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Obilné kaše patřily mezi stálice na jídelníčku našich předků, dospělých i dětí. Jedly se téměř denně, ať už naslano nebo nasladko. Naše babičky také měly ve zvyku obilniny předem namáčet, dnes bychom řekli fermentovat. Poradíme, jak si doma připravit výživné, chutné a v neposlední řadě opravdu levné jídlo, ať už to budou ranní cereálie, ovesná kaše vylepšená bylinkami a slaninou, či polévka z žitného kvásku.
Vyrobíme si také další levnou vychytávku, kterou je fermentovaná polévková konzerva z kořenové zeleniny. A pak hurá na zahradu. Naši moderátoři budou po boku zkušeného zahradníka hnojit půdu popelem, vyplejí česnek a vysejí zeleninu podle principu "dobří sousedé".