MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fotr na tripu 6. 9. 2023

6. 09. 2023 | Televizní tipy
Pepa Vrtal se se svým týmem vydal na výlet po Normanských ostrovech, Irsku, Skotsku, Walesu a také staré Anglii. Jel s dcerami Leontýnkou a Josefínkou a nově také posádku rozšířil pes Lumi. Sledujte od konce srpna dobrodružné cestování celé výpravy. Dívejte se 6. září ve 21.25 na Prima COOL.

Kromě whiskey dalo Skotsko světu další důležitou věc: golf. Je několik teorií, jak tahle zábava vznikla, a dozvíte se i jednu z variant, kterou Skotové nemají opravdu rádi. Jde o to, že se nudili na pastvinách plných ovčích bobků… Jak to tedy bylo a jak složité byly prvopočátky této zábavy? Dívejte se a bavte se.

Fotr na tripu 6. 9. 2023První pořádné hřiště vzniklo ve městě Saint Andrew cca v 17 století. Tehdy vznikla také pevná organizace, napsala se pravidla…  V muzeu golfu se ale dozvíte jinou a kompletní teorii. Golf byl dokonce ve své době tak populární, že ho tehdejší král zakázal, protože odváděl lidi od práce a vojenských povinností.

Skotské odpaliště není přehlídkou snobismu, ale zábavou pro všechny. Hrají babičky, dědečkové, úřednice i zdravotníci. Proč také ne, když jde o bobky…

Ale Skotsko není jen golf. Je to také spousta dalších zajímavostí, které je třeba objevit. Takže popojedem. Skotské dálnice jsou zdarma a pozor, u dálnic není mnoho čerpacích stanic. Takže je třeba vždy zajet do nejbližší vesnice a tam natankovat plnou. Pro jistotu. A ještě jsou na vesnických čerpacích stanicích fronty.

Pepa si vychválí, během čerpání, jak se u nás v Česku máme krásně. Asi ano, má srovnání.  Po krátké cestě vystupujeme na místě, které chce navštívit každý milovník skotských pověstí. U jezera Loch Ness. Zjeví se Pepovi a jeho partě, nebo ne? První pozorování něčeho neobvyklého se zapsalo do dějin již v pátém století. Svatý Kolumbán příšeru zahnal do vody a zapsal si to do životopisu. A bylo vymalováno.  Jak jednoduché, případně složité je kempování ve Skotsku? Nejen to se dozvíte v dalším díle Fotra na tripu.

Dívejte se 6. 9. 2023 na Prima COOL.


Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fotr na tripu 6. 9. 2023:

Fotr na tripu 6. 9. 2023
Fotr na tripu 6. 9. 2023
Fotr na tripu 6. 9. 2023
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !