V tomto dílu KAMU ve Vietnamu - Pouliční stravování se Kamila orientuje převážně na krásy pouličního stravování. Představuje nám koncept malých restaurací a malých občerstvení. Ač se na první pohled zdají tato místa velmi skromná, jedná se o dokonalý systém přípravy a celkové organizace kuchyně. Nejprve si Kamu vietnamsky objednává vepřovou bagetu, k jejíž přípravě paní prodavačka používá nůžky, ostatně jako všichni v celém Vietnamu. Nůžky nahrazují použití nože a tradiční hůlky zastanou funkci mnoha kuchyňských nástrojů.

V české části se vydáváme do bageterie kamaráda Hunga, abychom si v našich evropských podmínkách ukázali přípravu tradiční vietnamské bagety. Není to tak složité, jak se na první pohled může zdát. Je potřeba mít dostatek čerstvých surovin, kvalitní pečivo a hromadu bylinek. Hung nejprve Kamu naučí postup, je totiž potřeba dodržet pořadí přidávání surovin a hlavně zajistit, aby v každém kousku byly zastoupeny všechny chutě. Kamu se nenechá zahanbit a připravuje dokonalou bagetu, na které si společně s Hungem pochutnají. Jako vždy se na konci objeví podrobný recept s odkazem na stránky České televize.
KAMU ve Vietnamu - Pouliční stravování můžete sledovat 4. 5. 2016 od 21,55 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize