Dita jako průvodce pořadem Deník Dity P. prozrazuje své oblíbené recepty, kulinářské finty i filigránské fígle, zděděné po babičce. Dita totiž zbožňuje vaření a je zamilovaná do jídla. Tak jako si někdo píše deník, Dita si zapisuje recepty. A do jídla, kromě soli a koření, přidává lásku.
Věříme, že stejně jako ji našli čtenáři její kuchařky, objeví ji i televizní diváci. Protože jídlo je láska. A jak říká Dita: „Mám se ráda - tak se najím. Mám vás ráda - tak vám uvařím!”

Kuchařská show Deník Dity P.se “vařečkovým pořadům” vymyká především náladou, estetikou a filmovostí. Nespokojuje se s kultivovaně natočenými recepty a makrodetaily krájené cibule, diváka oslovuje vizualitou a útočí na všechny jeho smysly. A přitom zbývá místo i pro nezlomyslnou nadsázku a vtip.
Kuchařská show Deník Dity P. umožní zažít televizním divákům stejné štěstí a radost z vaření a stolování, jaké zažívá Dita. Vkus a jednoduchost umocňuje Ditin neopakovatelný způsob moderace. Pro dosažení kultivovaného filmového obrazu je Deník Dity P natočen ve formátu HD na kameru osazenou filmovými skly, za použití steadicamu, kamerového jeřábu a filmových světel. Tvůrčí štáb režiséra Davida Ondříčka, s kameramanem Janem Šusterem, scenáristkou Marcelou Pecháčkovou a průvodkyní pořadem Ditou Pecháčkovou dokazuje, že moderní pořad o vaření může spojovat vizuální atraktivitu s originalitou a láskou.
Vařilo se, peklo a natáčelo při východu i západu slunce, v jarním dešti, pod hvězdnou oblohou. Výsledný formát, vymykající se v České republice dosud uváděným pořadům o vaření, zachycuje intimní a osobní atmosféru přípravy jídel.
Jak říká Dita:
Zdědila jsem po babičce její rukou psanou kuchařku. Kdyby hořelo, bude kuchařka to první, co vynesu z plamenů. A vím proč – je v ní všechno.
Nej Dity P.
Nejohmatanější kuchařská kniha z mé knihovny…Není jen neohmatanější, ale úplně rozpadlá. Je to stará Česká kuchařka a jsou v ní nastrkané spousty papírků, ručně psané – od babičky, mámy, jejich kamarádek, moje recepty pastelkou zaznamenané...
Nejdůležitější vlastnost dobrého kuchaře…
Vášeň. To myslím váženě.
Nejzásadnější kulinářský zážitek v životě…
Stal se několikrát. Když jsem odněkud přijela a babička nebo táta s mámou věděli přesně, co mě uvařit: flíčky nejčastěji. Houbovku. Bramboráky.

Naše bramboračka. Náš bramborový salát.
Nejnepříjemnější zlozvyk při vaření…
To není až tak zlozvyk, ale omezení pro druhé. Vařím totiž ráda sama, nechci a nepotřebuju,
aby mi někdo krájel cibuli, loupal brambory. Zbavil by mě tak absolutního soustředění, které si u vaření užívám.
Nejšílenější kuchařské rozhodnutí…
Uvařit za jeden večer pro 53 lidí.
Největší katastrofa v kuchyni…
Katastrof pár proběhlo – spíš drobných.
Největší katastrofa nastává, když něčeho
uvařím málo.
Nejmilejší vzpomínka na jídlo…
Sedím ve vysoké dětské židličce a babička přede mě postaví talíř s krupičkovou kaší na talíři, kde se na dně objeví doktor Bolíto.
Nejmilovanější ingredience…
Máslo a čokoláda. To je přece jasné.
Nejméně oblíbené jídlo…
Takové neznám, nemám. Chutná mi všechno.
Nejtěžší vaření v životě…
Před dvěma kamerami, zvukařem, režisérem, vizážistkou… prostě jsem nebyla sama.
Zdroj, foto: Česká televize