Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 12.10. 2024
Dnes má svátek Marcel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Limě

6. 03. 2019 | Televizní tipy
Na cestě po Limě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na cestě po největším peruánském městě i jedné z jeho nejkrásnějších čtvrtí Barranco, po národním parku Paracas, za tekutým peruánským pokladem Pisco i za tučňáky (Premiéra)

Lima je největším peruánským městem a leží na přímořské rovině na západním úpatí And u pobřeží Tichého oceánu. Přesto je jedním z nejsušších hlavních měst na světě.  Byla založena španělským dobyvatelem Pizzarem a původní název zněl Ciudad de los Reyes neboli Město králů. Dodnes se zde zachovalo mnoho budov z dob španělské nadvlády, a to převážně ve starobylém centru. Město je plné kontrastů – na jedné straně centrum a historické památky, na straně druhé chudinská předměstí s šedivými a zaprášenými městskými čtvrtěmi. Více než polovina z 10 miliónů obyvatel zde totiž žije pod hranicí chudoby.

Podle pořadu Na cestě po Limě zde najdeme ale i čtvrtě plné umělců, "street artistů", zpěvaček a malých kavárniček, jako třeba Barranco nebo o něco luxusnější Miraflores, kam se chodí bavit limská smetánka. A právě z nich jsou ty nejlepší výhledy na oceán. Město se rozkládá na útesech, Na cestě po Liměa tak ji po celé délce obklopuje oceán a kilometry povětšinou písečných pláží, které jsou doslova obsypané surfaři. Kdo by čekal, že právě v Peru je jedna z nejsilnějších surfařských scén z celé Jižní Ameriky. Tím ale návštěva moře nekončí. Kousek za Limou nahlédneme do záchranné stanice pro mořské živočichy a v rezervaci Paracas poznáme divokou přírodu pobřeží. Rezervace zahrnuje část poloostrova, pobřežní oblasti i tropické pouště a je jednou z nejstarších mořských rezervací v Peru. Pokrývá jedinečný oceánský ekosystém obývaný vzácnými mořskými živočichy a ptáky. Nedaleké ostrovy Ballestas nabízejí početné kolonie lvounů a tučňáků a díky tomu dostaly neskromnou přezdívku – peruánské galapágy chudých. V díle samozřejmě nezapomeneme nahlédnout i pod pokličku peruánské kuchyně.

V pořadu Na cestě po Limě zjistíme, jak se dělají nejoblíbenější národní jídla, jako jsou třeba Ceviche (syrové ryby naložené ve šťávě z limetek) či oblíbené Cuy neboli morče. Ve městě Ica pak poznáme i výrobu nejproslulejšího peruánského alkoholu Pisco.

Na cestě po Limě  můžete sledovat 6. 3. 2019 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Limě:

Na cestě po Limě
Na cestě po Limě
Na cestě po Limě
Na cestě po Limě
Na cestě po Limě
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !