Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. V dalším díle ochutná něco z rodinné kuchařky známého investigativního novináře a moderátora Josefa Klímy a jeho syna Kryštofa. Uvidíte již v neděli 6. listopadu v 17.10 na Primě.
Josef Klíma a jeho syn Kryštof přiznávají, že jíst je oba baví, a co víc, že jsou „prožraní“.
A vlastně kvůli tomu začali také vařit. Jak říkají, měli pocit, že nikdo jim to tak dobře neuvaří jako oni dva. Na sladké je ale moc neužije. „Pro nás je sladké za trest. U nás, když se uvaří něco sladkého, tak to může někde třeba i týden čekat, zatímco když se uvaří maso, tak je většinou večer pryč. A kolikrát už i po obědě,“ říká se smíchem Kryštof Klíma a jeho otec ho doplňuje: „Ideální dezert u Klímů je dezertní biftek.“
Čeho si otec se synem užívají dosyta, je vánoční krůta. Tu ostatně připraví i kuchaři Martinovi Kinclovi. „Jednou do roka, o Vánocích, děláme krůtu takovým naším speciálním způsobem po ´klímovsku´. Já tu krůtu pak jím k snídani, obědu i k večeři, až ji na Nový rok vždycky dožeru. Celý rok se na ni těším,“ říká Josef Klíma. Syn Kryštof tátovi připomene, že se tak krůtou každoročně předávkuje. Sám tuhle rodinnou vánoční pochoutku miluje také, ale sám připravuje i odlehčenější verze tradičních pokrmů. „Dělám svíčkovou, ale zdravou, takže bez zahuštění a s celozrnným knedlíkem. Táta pak k nám na návštěvu nechodí už jenom se svojí plzničkou, ale on si nosí i vlastní knedlík,“ směje se.
A přestože oba neradi sladké, divákům přece jen jeden recept prozradí. Jak sami říkají, cestou nejmenšího odporu vybrali recept na bublaninu Kryštofovy maminky a manželky známého moderátora. Přiznají však, že bude jejich debutem.
Se svými variacemi na jídla svých hostů nebude zaostávat ani Martin Kincl. Připraví hned dvě rolády – krůtí a jahodovou.
Proč otci se synem běhá mráz po zádech, když se řekne Berounka a led? A kdy je Kryštof Klíma nejšťastnější? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.