S novým pořadem Televize Prima - Prostřeno! se diváci v jeho druhém týdnu podívají do středních Čech. Pondělí 8. března začne v okolí Mělníka, kde bydlí temperamentní Lída. Pochází ze Slovenska a regionální svéráz bude mít i její pohoštění. To Veronika ze Zbraslavi je úplně jiná. Její menu je rádoby světové, ale do dokonalosti má daleko.
Lída, která si musela počkat na víno a nejí mořské plody, je o tom přesvědčená. Ve středu se jde na návštěvu do Prahy k novinářce Lee, která do hlavního chodu přidala houby. Ty zase nemá ráda Veronika. Nejstarší účastnice týdne je zvyklá na klasickou českou kuchyni a také ji uvaří. Získá si Marie hosty svým tradičním menu a letitou praxí za sporákem? Jediný muž týdne, Jakub z Benešovska, je na ostatní dost náročný.
Jak zaboduje jeho večeře? Přesvědčí ženy, že muži vaří stejně nejlépe,
a získá výhru 25 tisíc korun právě on? Výsledky týdenního bodování se dozvíte v pátek 12. března, v poslední středočeské epizodě pořadu Prostřeno!
Sledujte další díly Prostřeno! každý všední den v 18.00 na Primě!
Pondělí: Matka rodu Lída (55)
Lída vládne široké rodině a neustále pro všechny vaří. Pohoštění pro pět lidí by pro ni měla být rutina. A taky bude – s vařením před kamerou, servírováním a úpravou tabule se nijak nemazlí. Rozhodla se pro zelné listy plněné mletým masem, halušky s lečem a kuřetem a pařené buchty. Nad touto slovenskou kombinací všichni hosté kroutili hlavou. Jakub si připadal jako ve školní jídelně. Zato zábava bude originální, o hudební vystoupení se postarají potomci hostitelky. Co Lídě získá body potřebné k výhře 25 tisíc korun?
Úterý: Perfekcionistka Veronika (27)
Veroničino menu i příprava stolu se od Lídina zásadně liší. Rozhodla se pro krabí koktejl na salátu, hovězí steak s domácími hranolky, salát z pečených paprik a čokoládovou pěnu s višněmi. Zavděčí se Veronika Lídě, která na ni má ze včerejška pifku a nejí kraba ani krvavé maso? A proč Veronika hostům nenabídla víno a nechala je čekat na suchu? Mladá roztleskávačka se nespokojí s průměrem, a tak by ani její večer neměl být průměrný. Nadchne svým ctižádostivým menu chuťové pohárky ostatních a vyhraje?
Středa: Intelektuálka Lea (56)
Lea se v gastronomii vyzná a myslí si, že vyzraje na chuťové buňky i oči soutěžících hostů. Intelektuálka z Prahy připravila zajímavý předkrm v podobě ježka. Jaká další překvapení pro své hosty nachystala? Její bavorské knedlíčky, zdá se, nemají chybu. Obstojí ale její „roztocká bašta“? Upřímně – od Ley čekali „mladí“ víc. Palačinky považují za moučník bez invence, šlehačka ve spreji je pobouřila a rozteklá zmrzlina dorazila. To se dělá?
Čtvrtek: Babička Blanche (74)
Tak trochu pohádková babička Marie je skromná žena. Říká si Blanka a Lea ji překřtila na Blanche. Její menu bude tradičně české, není příznivcem zeleniny ani zdravé výživy. Co se za ním skrývá, teprve uvidíme, protože „babiččina polévka a staročeská specialita“ nikomu moc neřeknou. Jako z pohádky bude ale určitě její moučník, protože to bude koblížek, a ne jeden. Snad se nikam nezakutálí a Marie zaboduje. Vyhrají jí vytoužených 25 tisíc korun tradice a zkušenost?
Pátek: Gastronomický maniak Jakub (24)
Upovídaný mladík z Prahy se občas tváří jako mistr světa. O to zajímavější bude finále a večer v bytě jeho rodičů v Benešově. Stoprocentně věří ve výhru, ale s jeho předkrmem bude mít opět problémy Lída, která odmítá pozřít mořské plody. Omráčí jeho ďábelská pasta s krevetami zbytek společnosti natolik, že získá nejvyšší počet bodů? Steak Diane s restovanými bramborami jak od Gordona Ramseyho. Snad nebudou mít Jakubovi soupeři stejně ostrý jazyk jako on. K potřebným bodům by mohl pomoci i italský moučník tiramisu – ten milují všichni. Přesvědčí přítomné ženy, že muži jsou lepší kuchaři, a vyhraje?
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách televize Prima. Nebudou tu chybět ani rady a tipy, jak být nejlepším hostitelem. Tentokrát na téma stolování, protože právě s ním bojovali naši účastníci ze středních Čech snad ještě více než s vtipnou konverzací, zábavou hostů a ubíhajícím časem při přípravě večeře v kuchyni.
Zdroj: Prima
Vendi V.
ChytráŽena.cz