Šéf vyjíždí rozdávat radost a smích na Šumavu a zvolil si k tomu adekvátní dopravní prostředek. Přijede totiž na kole. Čekají ho tu rovnou dvě restaurace. Kromě části personálu mají společné i to, že nevydělávají. Šéf by měl oběma podnikům poradit s nastavením jídelníčku i ekonomiky. První díl ze Šumavy uvidíte už v úterý 20. října ve 21.20 na Primě!
Na zámku Kněžice vládne paní Jette Boel a její manžel Niels Brochner. Zamilovali se do chátrajícího domova pro seniory a rozhodli se ho přeměnit v hotel pro dánskou klientelu. Chtěli pro své hosty jen to nejlepší. Útulné nadstandardní pokoje, krásnou zahradu, program wellness. Zdejší úžasná příroda přímo vyzývá ke sportovním aktivitám nebo k turistice.
Ceny odpovídají tomuto záměru. Po roce projekt začal skomírat, takže se začínají poohlížet po Češích, kteří by do zámku také našli cestu. Kuchyně, kde vládne šéfkuchař Pavel, zatím připravovala spíš jednodušší občerstvení, večeře byly v mezinárodním duchu. Dánové naše prostředí neznají a bojí se změn.
V zámku to vře pod povrchem, personál se bojí krachu, kuchaři souhlasí se Zdeňkem a jeho návrhy na původní kuchyni odpovídající místu. Majitelé váhají. Šéf se dokonce uchýlil k malé špionáži, aby se dozvěděl, co si skutečně myslí.
V podzámčí ve Vojeticích má Štěpán skvělé maso z vlastního chovu, dobré úmysly, šikovné a pracovité ruce, stejně tak jako jeho žena. Hospodský a farmář sklidil Zdeňkův obdiv a sympatie. Co mu poradí, aby začal konečně vydělávat? Hospodu má plnou, potřebuje ale zefektivnit provoz restaurace, aby v symbióze s jeho farmou lépe a přínosněji šlapala.
U Štěpána nemají otevřeno od rána, ve všední den začínají až odpoledne, ale o víkendu mají narváno, lidé si musejí místa rezervovat. Jídelníček je pod značným vlivem majitelovy tchyně a jídlo pod vlivem dochucovadel. Dvě restaurace, dva díly. Na ten první se můžete těšit už v úterý 20. října ve 21.20 na Primě!
Zdroj: Prima
Simbelmine
ChytráŽena.cz