Šéf přijíždí do Dubí po nechvalně známé E 55. „Táboří tu spolu“ a vedou
vlastní penzion a restauraci Bohemia paní Jaroslava a kuchař Zdeněk.
Dubí je v recesi, postihla ho krize i odliv sexuální turistiky. Bohemia
byla vždycky slušný podnik, přesto poloha na kraji města a odklon hlavní
trasy na Německo poznamenaly i zdejší seriózní podnikání. Kuchař v
červené čepici fandí pořadu Ano, šéfe! a začal prosazovat zásady
domácího vaření z čerstvých surovin, bez polotovarů a dochucovadel.
Jenže ouha – od té doby přestala chodit polovina zákazníků. Radí Zdeněk
Pohlreich špatně, nebo Zdeněk Krejčí vaří mizerně? Jak to v Dubí
dopadne, uvidí diváci v dalším vydání oblíbeného pořadu o naší
gastronomii 30. března ve 21.20 na Primě.
Osudová volba patnáctiletého kuchaře
V Dubí nevaří o nic hůř než jinde, spíš lépe. Tak kde to vázne? Plný lokál tu neviděli, ani nepamatují. Zdeněk má ale nápad, jak do restaurace přivést hosty a možná i nadějné posily. Protože personál je stará bolest, zaměří se na kuchařský dorost a překvapí diváky nebroušeným diamantem v podobě patnáctiletého kuchaře. Nebo účetního? Co si mladistvý kulinářský talent zvolí? Suchou řeč čísel, nebo vzrušující hru za sporákem? Aby z toho nebyly „maléry pana účetního“… Šéfův nadšený jmenovec v červeném potřebuje do kuchyně spolehlivého parťáka, jinak se ze všeho brzy zhroutí. Možná by si pan Krejčí vychoval budoucí kolegy, bojí se ale, že mu utečou do Německa. Sám tam řadu let působil a naučil se toho dost, i když není vyučený.
Co si šéf vymyslí, aby motivoval kuchtíky? Soutěž ve vaření! Vítěz mu bude moci roztlačit auto a poražený musí odhrabat sníh z parkoviště. Kdo vyhraje? Mladičký Dan, nebo téměř vyučený Lukáš? Dívejte se… Vysílání z Bohemie bude zajímavé také pro všechny amatérské kuchaře, kteří by chtěli dovést k dokonalosti své minutky nezapomenutelným sosem. Uvidíte pár závěrečných grifů. A nejen to! Někdy může výsledný dojem z dobrého jídla pokazit maličkost. Přeplácaný interiér restaurace, matoucí označení, přeplněný jídelní stůl, neladící nádobí, ba dokonce i přehršle květin! Šéf upozorní, na co všechno si dát pozor, pokud restaurace usiluje o věrné a solventní hosty. Když se v Bohemii tak snaží, dostanou aspoň jednu hvězdičku? Nepokazí to nějakou zbrklostí, nedokonalostí, neudělají „kremaci“ ze steaku, který má být propečen medium-rare? To by teda šéfa pěkně otrávili, i když právě tenhle stupeň umí v Čechách udělat málokdo.
A to hlavní – nestane se kat českých restaurací opravdovým hrobařem restaurace Bohemia v Dubí? To vše se dozvíte už v úterý 30. března v pořadu Ano, šéfe!