Potřebujete předělat nejen koncept, ale i vzhled restaurace? Stačí jeden jediný den a pod dohledem Superšéfa máte vše! Sledujte další díl pořadu Superšéf už 21. 2. ve 20.15 na televizi Prima. A čas běží…
Převlečený za čupr důchodkyni, paní Naďu, vydává se Zdeněk Pohlreich do restaurace U Filipa. Podniku, který vlastní starý známý Filip Albert (prošel i podniky, které se Zdeněk Pohlreich snažil resuscitovat v pořadu Ano šéfe!) na první pohled vypadá docela nadějně, ovšem skryté kamery i fingovaná rodinka zjistí věci, které asi nikdy neměly vyplynout na povrch. Na restauraci u Filipa by nebylo zdánlivě nic zvláštního.

Zdeněk Pohlreich vysvětluje: „Ve Svitavách, v restauraci U Filipa byl největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického na komerční.“
A dodává: „Hlavní chyba je, že sestavení jídelníčku a popis jídel je takovým tím módním jazykem, že málokdo ví, co na talíř dostane. Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyby. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se i venku začalo měnit světlo.“
Když se do debaty během procesu proměny chtěl vložit majitel, Zdeněk Pohlreich ho utnul rázně: „Ty nemůžeš vůbec nic, ty teď budeš jen poslouchat.“ I o tom pořad Superšéf je.
Důležitým úkolem je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Naučit kuchaře jinému přístupu k vaření. Což probíhá pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojízdné kuchyni pořadu Superšéf a dochází k restartu nefunkčního konceptu celé restaurace. Rychle, bez zbytečných prostojů. Čas totiž pořád běží. Zdali podnik po tomto zásahu přežije, či ne, je ovšem otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Celý tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.