Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týden

22. 07. 2024 | Televizní tipy
Pojďte mrknout na Prima ZOOM. Zaostřeno na poznání. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týden:


22. 7. 21.00 – Mongolsko a Sibiř

Urvat se na půl roku z práce, projet celým Mongolskem a pak uváznout na Sibiři… Že to není vaše představa svatební cesty? Tak si ji nepředstavoval ani novomanželský pár ze Slovenska. Jenže i o tom je dobrodružné putování bez velkého plánování. Za teplot, které kolísaly mezi plus a minus třiceti stupni Celsia, odvážní manželé naháněli mongolské jaky, odháněli orlosupy, potili se ve vyprahlé poušti Gobi a otužovali se v chladném jezeře Bajkal. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týdenA nakonec museli překonat obávanou „BAM road“, jednu z nejnebezpečnějších cest světa, kde se musíte spolehnout jen sami na sebe, a někdy nestačí ani to. Dobrodružný cestopisný film Mongolsko a Sibiř je plný nečekaných zážitků, pestrých barev, pozoruhodných chutí a vůní dalekých a exotických zemí. 

Společně se Zuzanou a Martinem procestujete kus světa, setkáte se s úžasnými místními a někdy i cizími lidmi, odhalíte půvabná skrytá zákoutí a dozvíte se několik překvapivých nebo vyloženě neuvěřitelných informací. A budete se z pohodlí svého gauče bavit, zatímco oni si to chvílemi pořádně „vyžerou“. Nenechte si ujít expedici, která vyzkoušela výdrž a trpělivost nejen svých členů, ale i jednoho neobyčejného vozidla – pětadvacetiletého Fordu Bronco.

22. 7. 22.00 – Slunce: Peklo na obloze

23. července 2012: Slunce jasně září, zalévá Zemi světlem a teplem. Nic neobvyklého. A pak se náhle rozpoutá peklo… Obří erupce na naší domovské hvězdě vymrští do vesmíru gigantické množství hmoty. Probíhá největší a nejsilnější solárním bouře za posledních 150 let. Družice STEREO-A, kterou provozuje NASA, je pod palbou. 

Přesto pořizuje dech beroucí záběry celé události. Naším jediným štěstím je, že Země nestojí pekelnému slunečnímu výronu v cestě, takže nejistému osudu s nepředvídatelnými důsledky nakonec uniká. Ale jen těsně. O pouhých devět dní později by to byla trefa do černého. Jedno je tedy jisté: je pouhou otázkou času, než prudká solární bouře přímo zasáhne naši planetu. Nezbývá než se na osudný den dobře připravit.

23. 7. 20.00 – Irsko: Tisíciletá historie

Bouřlivá historie Irska dodnes dělí ostrov na probritský sever a republikánský jih. Nesoupeří zde právo a bezpráví, ale dva silné právní systémy, které žijí více než tisíc let v hlubokých, a často i krvavých, rozporech. My vám ji naservírujeme v celovečerním filmu.

25. 7. 20.00 – Dlouhá cesta k Velké válce (Počátky problémů)

První světová válka byla jistou dobu zdaleka nejkrvavějším a nejničivějším konfliktem v dějinách lidstva. Historický dokument Dlouhá cesta k Velké válce využívá působivé archivní záběry i znalosti předních expertů a vrací se k dramatické sérii osudných událostí. Odhaluje nejen, co vedlo k tak nepředstavitelnému konfliktu, ale i jak příčiny první světové války stojí jako přízrak za každým vojenským střetem moderní doby až dodnes, kdy je Evropa znovu rozdělená.

25. 7. 21.00 – Letecká základna Istres 125

Zveme vás na prohlídku největší, nejznámější a nejlépe zabezpečené letecké základny v celé Francii. Letecká základna Istres 125 existuje už více než sto let. Za tu dobu odolala zubu času i válečným konfliktům a stala se hlavním opěrným bodem obrany celé Francie. Letecká základna má rozlohu 2500 hektarů. Je ohraničena 40 kilometry bezpečnostních plotů. A ve více než 500 budovách tady žije a pracuje 5000 vojáků, kteří jsou rozděleni do 70 elitních vojenských jednotek. Infrastruktura celé základny se neustále vylepšuje a stejným způsobem se aktualizuje také její účel.

Najdeme tady jedinečnou ranvej, která je nejdelší v celé Evropě, a která pojme dokonce i americký raketoplán. Základna se navíc má stát hlavním centrem pro vysílání vojenských jednotek na zahraniční mise, ale také jejich návrat a repatriaci. Ale co je to vše proti pečlivé údržbě a péči o francouzské nukleární odstrašovací prostředky, které musí fungovat bez sebemenšího zádrhelu. Základna Istres je jedním z pilířů francouzských jaderných sil díky své specialitě: schopnosti doplňovat palivo vojenských letounů přímo za letu.

25. 7. 23.00 – Skryté tváře Ruska

Co kdybychom vám ukázali úplně jiné Rusko? Utajené Rusko plné zajímavé historie? Neznámé Rusko, zemi širých dálav? Od pohoří Altaj na jihu Sibiře po hluboká údolí Kavkazu na jižní hranici mezi Evropou a Asií. Až k severním pobřežím a zamrzlým přístavům… Odhalte ikonická místa Ruska daleko od velkých městských center. Tato pozoruhodná mini série vznikala uprostřed zimy, která v Rusku bývá skutečně tuhá, ale zároveň nejlépe přibližuje drsnou atmosféru a nezlomného ducha této země. 

Připravte se na cestu majestátní nevídanou a neznámou hustě zasněženou krajinou. Odhalíme srdce ruského vnitrozemí, kde uprostřed panenské divočiny přetrvává tradiční životní styl. Seznámíme se s místními venkovskými obyvateli, poznáme vyhlášenou pohostinnost přívětivých horalů, se kterými vystoupáme do výšek na vrchol hory Elbrus, nejvyšší horu v celé Evropě. Pokusíme se také odhalit jejich tajné sny, každodenní potíže, se kterými se musí potýkat, ale i to, co si skutečně myslí o své vlasti. Připojte se na výpravu o délce několika tisíců kilometrů a odhalte tajemství dalekých ruských zemí.

27. 7. 22.00 – Castrovi špioni

Historický film Castrovi špioni vypráví vzrušující příběh o elitním týmu tajných agentů kubánské výzvědné služby, kteří se v 90. letech minulého století infiltrovali do Ameriky. Od toho, jak byli naverbováni, přes trénink, až po dopadení – dokument Castrovi špioni se noří hluboko do pozoruhodného a utajeného světa falešných identit, milostných afér a zákeřné zrady. Nenechte si ujít dosud nezveřejněné archivní záběry a autentické výpovědi očitých svědků. Castrovi špioni odhalují svět, kde je život neustále v sázce.

28. 7. 20.00 – Záchrana ztracených aut I (Ford Model A Roaster)

Ambiciózní tým lovců klasických aut prozkoumá severní kanadskou divočinu hlouběji, než se do té doby vydal jakýkoli lovec aut. Jejich posláním je získat vzácná vozidla, o kterých se tradovalo, že se skrývají v buši, než se auta navždy ztratí v historii. Tým pod vedením Matta Sagera cestuje letecky nebo po zemi v jeho Stinsonu z roku 1948, aby vytáhl tato vozidla ze zapomenutých míst odpočinku. Každý člen týmu hraje klíčovou roli a společně dokážou nemožné, odhalují vzácné automobilové skvosty a uchovávají auta a příběhy míst a lidí, kteří tam žili po generace.

28. 7. 22.00 – Nanosvěty: Klíč k přežití

Příroda je nevyčerpatelným zdrojem poznání. Během tří miliard let evoluce se jí podařilo vytvořit úžasné mechanismy, a to i na mikroskopické úrovni, které umožňují rostlinám a živočichům kolem nás, aby se chránili, rostli, pohybovali nebo čelili útokům přírodních živlů. Vědcům se konečně daří odhalovat tajemství tohoto úžasného „nanosvěta”. Vydejme se na nevídanou výpravu do jiné dimenze. Odhalíme tam přírodou inspirovaná řešení, jak čelit ekologickým a klimatickým výzvám, které nás ohrožují.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !