Vejce jsou jedna ze základních surovin, skutečná biopotravina plná živin a energie. Na vejcích se podle Zdeňka Pohlreicha pozná kuchař a dá se na nich krásně učit. S jeho třemi učni a slípkou Květou si předvedeme dokonalá míchaná vejce, uděláme omeletu s chorizem a pustíme se do zázraku v podobě „ztraceného“ vejce.

Na co se můžete v show Vařte jako šéf s datem 23.5. 2013 těšit?
Míchaná vejce na francouzský způsob: Zdánlivě nejjednodušší teplé jídlo skrývá spoustu záludností.
Vaječná omeleta s chorizem: Ještě větším oříškem než vláčná míchaná vejce bývá omeleta. V té naší nechybí uvařené brambory, cibule a aromatické voňavé chorizo, které jde ideálně dohromady s ostrostí citronové šťávy a svěžestí zelené petržele. Šéf také poradí, jak omeletu nandat na talíř.
Ztracená vejce na míchaném salátu: Na tohle jídlo použijeme jen čerstvé kousky. Existuje několik způsobů, jak lze dojít k dokonalému výsledku. Zdeněk Pohlreich se podělí o ten svůj, který by měl spolehlivě vyjít.
Šéfův tým:
Devatenáctiletý Kuba chtěl být kuchařem od dětství a Zdeněk Pohlreich je jeho vzor.
„My nejdříve vařili a pak jsme se zbláznili,“ řekl jednou šéf. Tereza je opačný případ. Mladá inženýrka, co se zbláznila do vaření, jež ji nesmírně baví. Chce se proto od šéfa naučit, co nejvíc může. Třetím učněm je pětatřicetiletý Jakub, který vaří už patnáct let v nejznámější české pivnici a chce se ve své profesi rozvinout a zdokonalit.
Nová kulinářská show Vařte jako šéf již ve čtvrtek 23.5. 2013