V úterý 15.1. 2013 otevře dveře svého hezkého bytu dvojnásobná maminka, herečka a moderátorka Gabriela Filippi. Hned po ní pozve kolegyně na svoji chalupu Jaroslava Obermaierová, nejzkušenější z hereček, která už v deseti letech tančila v Národním divadle.
Legrace je, že například Miluše Bittnerová vaření normálně moc nedá, ale není sama. Jak se dámy popasují s vlastním vařením a rolí zábavné hostitelky uvidíte v úterý 15.1. 2013 a ve čtvrtek 17.1. 2013 jen ve VIP Prostřeno na Prima Family!
VIP Prostřeno 15.1. 2013 – Gabriela Filippi:
„Máma od dvou dětí na plný úvazek, manželka, někdy možná prostořeká, a autorka Léčivého divadla Gabriely Filippi,“ tak se charakterizuje první hostitelka, kdysi též kandidátka na miss. V kuchyni bude mamince pomáhat dcera Sofinka, prý to bude rychle a natotata!
Gabriela Filippi se určitě nemusí stydět za svůj byt, který si s mužem dávali dohromady sami a kde dominuje krásný otevřený prostor. „Kuchyňka je ale malinká, já tady netrávím příliš mnoho času,“ přiznává ve VIP Prostřeno s datem 15.1. 2013 hostitelka, která ráda vaří rychle a zdravě. Komplikací možná bude, že Miluše Bittnerová i Jana Krausová mají bezlepkovou dietu, takže nesmí pšeničnou a žitnou mouku.
Gabriela Filippi je vyznavačkou zdravé výživy – alespoň pro svůj VIP Prostřeno večer. A podle toho vypadá i její lehké a zdravé menu a jednotlivé recepty: miso polévka, marinovaná mozzarella, topinky z kváskového chleba, losos pečený v bylinkách se zajímavou přílohou a borůvkovo-malinový koláč s vanilkovou omáčkou ze soji.
Při ručním hnětení těsta Gabriela Filippi věří, že do toho zapracovává veškerou svoji sílu i myšlenky a hostům bude moučník ještě více chutnat. „Je to krásný okamžik,“ říká maminka o své pomocnici v kuchyni, „Sofie se odpojila od přístrojů a komunikuje se mnou.“
Další přípravnou prací i vzpomínkou na léto u moře je naložení lososa do voňavých bylinek. Na naložený sýr se už všichni těší, citron bude bio jako většina surovin. Miso polévka se prý překládá jako „pramen života“, je to ideální recept hned po ránu, přísahá Gabriela Filippi. „Je to energetická bomba, samotné miso se nikdy nevaří, ideální v zimním období.“ No uvidíme, Jaroslava Obermaierová si myslí, že „všechno, co je zdravý, není dobrý“. Změní názor? To uvidíme ve VIP Prostřeno s datem 15.1. 2013.
„Miluško, ty budeš vařit!“ překvapeně spráskne ruce paní Jarka, když jako poslední dorazí Miluše Bittnerová, známá svým nevařením. „Miluška, to je skoro takový jako moje dítě,“ říká Jaroslava. Jana Krausová všechny příjemně zaskočila tím, jak úžasně mladistvě stále vypadá. Není to zázračným účinkem polévky miso, jakou prý také doma dělá? Vášnivá houbařka Jaroslava se skoro udusí houbou šitake.
Bezlepkové dietářky jsou zvyklé nosit si naštěstí sebou vlastní chleba. „Já mám vždycky v restauraci tendenci vysvětlovat číšníkovi, proč si vytahuju pytel s chlebíčkem,“ říká o svých potížích Miluška. Naložená mozzarella chutná i Jarce, která je jinak spíš na českou kuchyni a módním potravinám prý moc nehoví a nerozumí. „U nás na Žižkově to stejně nemají,“ směje se. A jak dopadne losos? To uvidíme již v úterý 15.1. 2013.
„Mám hrozně ráda recepty z ryb, ale moc je nemůžu, hlavně ty tučné,“ aspoň ochutná Jana Krausová. „Ježíš, to bude zítra večírek,“ děsí se dopředu zítřejší kuchařka Jarka. Další raritou na talíři je příloha, luštěnina quinoa, prý ideální pro bezlepkovou dietu.
„Je to něco mezi jikrama, takový drobení pro slepice. Když to koušu, tak neslyším, co říkáte,“ žertuje Jaroslava, které to přeci jen trošku leze na nervy. Od léčivých vůní, což je téma Gabrieliny zábavy, přejdeme k závěrečné vůni ovocného koláče. Kdo je a kdo není na sladké? Kdo se musí spokojit s vanilkovým přelivem ze soji? To se dozvíte ve VIP Prostřeno!
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Gabriela Filippi
již v úterý 15.1. 2013 na Prima Family
již v úterý 15.1. 2013 na Prima Family
Čtěte také:
VIP Prostřeno 17.1. 2013 – Miluše Bittnerová
VIP Prostřeno 17.1. 2013 – Jana Krausová
VIP Prostřeno 15.1. 2013 – Jaroslava Obermaierová