Špičkování mezi Anife a Ivanem Vyskočilem zdárně pokračuje, občas se do toho připletou i děti. Ivan našel ve svém rozkrojeném jablíčku křížek, takže úterní konverzace bude místy i poněkud morbidní. Diváci se dozvědí spoustu zajímavostí nejen o hostech, ale třeba také o Vlastimilu Harapesovi.
A jídlo bude v dnešním VIP Prostřeno skvělé, což jen nerada potvrdí Anife, která by chtěla s Harim vyhrát, ale má velkou konkurenci. Teď ale vzhůru do útulné nazdobené a vonící kuchyně Světlany Nálepkové, která své hosty přivítá slivovicí a také je v úterý večer pozve do chléva.
VIP Prostřeno 4.12. 2012 –
Světlana Nálepková:
Světlana Nálepková:
V úterý 4.12. 2012 uvaří v pořadu VIP Prostřeno Světlana Nálepková. „Václav je bodrý chlapec z Moravy,“ představí Světlana Nálepková svého mladšího přítele z Hané, s nímž je už přes rok a který je její pravá ruka. Seznámili jsme se, když dělal ředitele v resortu, kam jezdím. Světlaně nefungovalo topení. Potom, co spolu zašli na víno, si zpěvačka myslela, že se budou „jen tak kamarádit“, společný život neplánovala.
„Tak nějak se to vyvinulo, ale vůbec jsem to nechtěla,“ říká otevřeně Světlana Nálepková. „Vašek je takovej hodnej medvídek,“ soudí o hostitelčině pravé ruce Anife. Změnilo se od léta něco ve Světlanině stavení? Kuchyně je stále stejná a majitelku zajímá, jak se tam s Václavem, „který vaří dobře a často“, vejdou. Málokdy totiž vaří spolu. „Bude to tam nádherný,“ těší se Petra Černocká, „otázka je, kde na to vzala, když já jsem se zmohla jen na takovou kůču,“ dumá kolegyně.
Světlanu považuje v kuchyni právem za velkou konkurenci. Její menu bude tradiční i cizokrajné. Český kuba a italská pasta s kachním ragú jako předkrm, irská rybí polévka, kachna na pomerančích s rozmarýnovými brambory a vanilkovo-oříšková domácí zmrzlina s vlastnoručně upečenou vánočkou. „Nepochybuji o tom,“ správně předpovídá Ivan Vyskočil, „že to bude dobrý a budeme to muset hodně zalívat tím bílým, růžovým a červeným vínem,“ Všechna jsou totiž v nabídce menu dnešního VIP Prostřeno.
Vánočka ve VIP Prostřeno s datem 4.12. 2012 je podle receptu Vaškovy maminky a plně v jeho režii. Irský tradiční pokrm je něco mezi gulášem a polévkou a Anife si vůbec neumí představit, co v Irsku kromě chlastání dělají. Míša Vyskočilová se těší na vánočku, zmrzlinu a také na rybu, i když z irské kuchyně ještě nikdy nic nejedla. Staročeský kuba nenadchne Hariho, syna Anife, který nejí ryby a ještě ke všemu si splete křen se sýrem. Má co dělat, zato jeho maminka je nadšená a žádá si recept. U polévky se rozplývá i Petra Černocká, která přitom na ryby vysazená není. Nad výborným italským ragú s těstovinami sleduje, jak to funguje u stolu:
„Chlapi se nám skamarádili, všichni ctíme šediny Ivana Vskočila, když si vezme slovo.“ „To je number one,“ chválí rybí recept také Jiří Pracný, který by tam klidně zazdil i panáka whisky. „Já miluju lidi, kteří všechno sní, a to je Václav a Ivan, z vás dvou, kdybych si měla vybrat, tak bych si vybrala Václava, protože je mladší,“ vtipkuje hostitelka. Anife exmanželovu ustavičnou chuť k jídlu svaluje na „poválečný syndrom,“ který mu kvůli hladu nedovolí nechat jídlo na talíři.
A dezert – domácí zmrzlina s vánočkou zmizí v úterý 4.12. 2012 ve VIP Prostřeno z talířů jako tající sníh. Světlana Nálepková opět dokázala, že je silnou ženou mnoha talentů. Proč si mají hosté vzít holínky? Půjdou na koně? Ne, do chléva, aby se podívali, co se to stalo v Betlémě.
Ryze vánoční zábava… Je vidět, že ji tady mají rádi, protože zblbla půl vesnice, aby jí zahráli betlém,“ myslí si Ivan. „Ono to nemělo chybu,“ úpí Anife, která chce se synem také konečně vyhrát zájezd. Ale bude to mít těžké... A ještě před tím půjdou s Harim na večeři do svého bývalého domova, kde zítra uvaří další skvělý kuchař – Ivan Vyskočil s dcerou Míšou.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Světlana Nálepková
již v úterý 4.12. 2012 na Prima Family
již v úterý 4.12. 2012 na Prima Family