K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Finálně sklidíme dýně, které jsme na jaře vysadili, a poradíme, co si pohlídat při jejich uskladnění a jak na jejich vystaření. Projdeme jejich jednotlivé druhy a jejich výhody, abyste se mohli inspirovat na příští rok. Předvedeme, že na balkonu můžete klidně pěstovat i ovocný strom v nádobě, a vysadíme zakrslou broskvoň.
Vrátíme se za kuřátky a přemístíme je z odchovny do kurníku. Ukážeme jejich druhy a poradíme, jak na plynulé začlenění do hejna. Jednu ze sklizených dýní vezmeme k ohni, kde ji upečeme v uhlících. Tomáš Trejbal samozřejmě odpoví na dotazy diváků ohledně prostokořenných stromků, mlazení rozmarýnu, dezinfekce skleníku, mulčování slámou a vypouštění slepic do záhonů.