Grilování je pro Dannyho vášeň. I proto se před lety hlásil do Prostřeno, nyní se objeví v soutěži Česko na grilu. Jak se mu dařilo a bude dařit? Grilované prase v Prostřeno?! Tak to tu bylo jen jednou. Soutěžící Danny má za sebou zkušenost i z dalšího pořadu Primy, ve kterém se chystá jídlo. Jak vzpomíná:
„Prostřeno jsem absolvoval v roce 2013, sledoval jsem ho přes internet v Chicagu, tehdy se mi pořad líbil, bylo to ještě o vaření víc než o šmejdění. Když jsem se pak vrátil domů, pomáhal jsem kamarádovi stavět vinařství. A když jsme to dostavěli, kamarádovi jsem řekl, že na terase vinařství upečeme prase – v rámci pořadu Prostřeno!. Jak jsme se tam kochali, přišlo nám to tehdy jako dobrý nápad.“
Jak to s přípravou prasete na terase dopadlo? S ohledem na termín natáčení tak, že jej Danny griloval doma na dvoře. „Nakonec jsem prase nepekl na terase vinařství, ale doma na dvoře. Chtěl jsem maso nakrájet, režisér ale chtěl sele na stole celé. Jenže s tím jsem nepočítal, takže aby se mi vešlo na rožeň, usekl jsem mu čumák, což vypadalo tedy hrozně, ale nakonec jsem prase servíroval v celku. V obýváku. (smích),“ přesně takovou vzpomínku na svou účast v Prostřeno! Danny má.
Jak to nakonec celé dopadlo? „Vyhrál jsem. I když mi jídlo kritizovali. Byl jsem hrozně unavenej, pod parou, ale šťastnej. Celá dědina byla vzhůru nohama. A náš pan farář mi po pár letech řekl, že to bylo poprvé za dobu, co slouží v Ratíškovicích, kdy musel posunout začátek mše. Jak se všichni chtěli v televizi koukat.“
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová