Potřebujete předělat nejen koncept, ale i vzhled restaurace? Stačí jeden jediný den a pod dohledem Superšéfa máte vše! Sledujte další díl pořadu Superšéf už 21. 2. ve 20.15 na televizi Prima. A čas běží…
Převlečený za čupr důchodkyni, paní Naďu, vydává se Zdeněk Pohlreich do restaurace U Filipa. Podniku, který vlastní starý známý Filip Albert (prošel i podniky, které se Zdeněk Pohlreich snažil resuscitovat v pořadu Ano šéfe!) na první pohled vypadá docela nadějně, ovšem skryté kamery i fingovaná rodinka zjistí věci, které asi nikdy neměly vyplynout na povrch. Na restauraci u Filipa by nebylo zdánlivě nic zvláštního.
V podniku jsou přesvědčeni o tom, že vaří dobře. Kuchař a majitel restaurace Filip a jeho kamarád Martin mají vášeň pro vaření a snaží se dělat takzvaně moderní poctivou gastronomii. Vše by bylo ideální, kdyby podnik nemusela dotovat Filipova drahá polovička, kadeřnice Aneta. A absolutní dokonalost by nastala, kdyby do podniku chodili lidé. Jaké zvraty čekají restauraci po tajné návštěvě Zdeňka Pohlreicha?! Vydrží tým 24 hodin, aniž by to vzdal? Slzy totiž potečou ve Svitavách proudem!
Zdeněk Pohlreich vysvětluje: „Ve Svitavách, v restauraci U Filipa byl největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického na komerční.“
A dodává: „Hlavní chyba je, že sestavení jídelníčku a popis jídel je takovým tím módním jazykem, že málokdo ví, co na talíř dostane. Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyby. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se i venku začalo měnit světlo.“
Když se do debaty během procesu proměny chtěl vložit majitel, Zdeněk Pohlreich ho utnul rázně: „Ty nemůžeš vůbec nic, ty teď budeš jen poslouchat.“ I o tom pořad Superšéf je.
Důležitým úkolem je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Naučit kuchaře jinému přístupu k vaření. Což probíhá pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojízdné kuchyni pořadu Superšéf a dochází k restartu nefunkčního konceptu celé restaurace. Rychle, bez zbytečných prostojů. Čas totiž pořád běží. Zdali podnik po tomto zásahu přežije, či ne, je ovšem otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Celý tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.