Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Světový expert na plánování práce vydává knihu Pohodová produktivita

6. 06. 2024 | Knižní tipy
Název: Pohodová produktivita
Autor: Ali Abdaal
Datum vydání: 5 / 2024
Nakladatelství: Mimochodem
Formát: 128 × 200 mm, 318 g
Počet stran: 320
Vazba: Pevná
Cena: 319 Kč

Ali Abdaal, vystudovaný lékař z Cambridge a nejsledovanější odborník na produktivitu (na YouTube má přes 5 milionů odběratelů) říká, že existuje i jiná cesta k úspěchu než nekonečná frustrace a dřina.

Ve své knize představuje tři skryté „energizéry", které jsou základem pohodové produktivity, tři „blokátory", které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři „udržovače", které zabraňují vyhoření a pomáhají nám dosáhnout trvalého uspokojení. 

Vypráví inspirativní příběhy například vědců, kteří získali Nobelovu cenu a kteří tyto principy ztělesňují. Představuje jednoduché, realizovatelné kroky, které můžeme zařadit do naší každodenní rutiny. Výsledkem je změna, jež nám umožní toho stihnout více, aniž bychom se stresovali, vyšilovali nebo vyhořeli.

Kniha Pohodová produktivitaUkázka z knihy Pohodová produktivita:


Tyto stránky neobsahují jen další systém produktivity, jehož pomocí vykonáte více věcí, ať to stojí, co to stojí. Jde o to, abyste dělali více věcí, které jsou pro vás důležité. Díky této knize se naučíte více o sobě a o tom, co milujete a co vás opravdu motivuje.

Moje metoda má tři části, týkající se různých aspektů pohodové produktivity. První část vysvětluje, jak vám může pohodová produktivita dodat energii. Představuje tři „zdroje energie“, jež posilují pozitivní emoce – hru, moc a lidi –, a vysvětluje, jak je můžete začlenit do každodenního života.
Druhá část zkoumá, jak pomocí pohodové produktivity překonat otálení. Dozvíte se o třech „překážkách“, kvůli kterým se cítíte hůře – nejistotě, strachu a netečnosti –, a zjistíte, jak je můžete překonat. Když je odstraníte, nepřestanete jen otálet, budete se rovněž cítit lépe.

A ve třetí části prozkoumáme, jak nás může pohodová produktivita dlouhodobě posilovat. Budeme se zabývat třemi typy vyhoření: vyhořením způsobeným přílišným úsilím, vyhořením z vyčerpání a vyhořením, jehož příčinou je nevyrovnanost. A vysvětlím vám, jak můžete využít tři prosté „opory“ – šetření energií, načerpání nové energie a vyrovnanost –, abyste se necítili lépe jen několik dnů nebo týdnů, ale několik měsíců nebo let.

Každá kapitola obsahuje praktické rady. Mým cílem však není nabídnout vám obšírný seznam úkolů. Chci vám nabídnout filozofii: nový způsob myšlení o produktivitě, který můžete v životě uplatnit podle vlastního uvážení. Doufám, že se díky této knize stanete amatérskými „výzkumníky produktivity“: naleznete metody, které fungují, na jiné zapomenete a chytře odhalíte, díky čemu se cítíte dobře a jste úspěšnější.

Každá kapitola obsahuje tři prosté, vědecky podložené myšlenky, díky kterým můžete produktivitu přehodnotit, a šest experimentů, které můžete uskutečnit. Pokud vám určitý experiment po¬může, bude to skvělé – a pokud ne, získáte alespoň užitečné poznatky. Až tuto knihu dočtete, měli byste mít k dispozici nástroje, jejichž pomocí budete moci uplatnit pohodovou produktivitu v práci, vztazích a životě.

Doufám, že vám to pomůže tak jako mně. Během zkoumání pohodové produktivity jsem totiž zjistil, že ji lze uplatnit v jakékoli oblasti. Díky ní se ze zne¬pokojivých úkolů stávají podmanivé výzvy. Vede k hlubším vztahům s kolegy. Umožňuje smysluplné interakce v tom, co každý den děláte.
Když si uvědomíte, co vám přináší pocit pohody, a budete to uplatňovat, nezměníte jen svoji práci, změníte celý svůj život.

Pohodová produktivita je jednoduchá metoda. Mění však všechno. Díky ní je zřejmé, že máte-li někdy pocit, že se topíte, nemusíte se spokojit s tím, že zůstanete nad vodou. Můžete se naučit plavat. Pojďme tedy pohodovou produktivitu prozkoumat.


O autorovi knihy Pohodová produktivita:


Ali Abdaal
je lékař, podnikatel, amatérský kouzelník a nejsledovanější odborník na produktivitu na světě. Aliho zaujala věda o produktivitě, zatímco se snažil vybalancovat požadavky lékařského vzdělání na Univerzitě v Cambridgi a vedle toho budoval svůj podnik. 

Během práce lékaře v britské Národní zdravotní službě začal Ali na svém kanálu na YouTube a dalších platformách dokumentovat svou cestu ke zdravějšímu, šťastnějšímu a produktivnějšímu životu. Aliho videa, podcasty a články založené na důkazech o lidské mysli se do dnešního dne dostaly ke stovkám milionů lidí po celém světě.


Tuto knihu Pohodová produktivita zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Světový expert na plánování práce vydává knihu Pohodová produktivita:

Světový expert na plánování práce vydává knihu Pohodová produktivita
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !