Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tři ženy a člun

17. 11. 2021 | Knižní tipy
Název: Tři ženy a člun
Autor: Anne Youngsonová
Překladatel: Eva Klimentová
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 9 / 2021
Formát: 154 × 233 mm, 428 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 248
Cena: 239 Kč

Seznamte se s Eve, která se rozloučila se svou třicetiletou kariéru, aby našla svého svobodného ducha; se Sally, jež opustila svého lhostejného muže a dvě dospívající děti; a s Anastázií, vzdornou a nezávislou obyvatelkou člunu, která čeká na to, až ji někdo zachrání.

Sally a Eve se nezkušené a špatně vybavené vydávají na cestu anglickými kanály a odtažitá a nepříliš přátelská Anastázie jim dělá průvodce. Jak tak plují po venkově, na své cestě narážejí na výzvy a bizarnosti, které je neúprosně sbližují. Odzbrojujícím způsobem autenticky vyprávěný příběh, který překvapuje humorem. Tři ženy a člun vás vezme na cestu po slavných anglických vodách a do hlubin lidského srdce.

Tři ženy a člunUkázka z knihy Tři ženy a člun:


„Člun měla na starost Sally. Propluly zdymadlem, které značilo konec typického satelitního města zvaného Milton Keynes, a potom Eva vyrazila napřed na kole po potahové stezce, takže Sally měla celou Jedničku jen pro sebe. K dalšímu zdymadlu zbývalo necelých pět kilometrů a do té doby nebylo nic než basové mručení motoru, pole, kopce a na modrém nebi nadýchané bílé obláčky, jaké údajně kreslívají děti (ale Sally zjistila, že ve skutečnosti je takhle kreslí jen málokdy).
Kolem proplulo několik člunů v opačném směru. Na člunu z půjčovny se plavila posádka, která zjevně sestávala ze tří generací jedné rodiny.

Všichni byli navlečení do oranžových plovacích vestiček a hlasitě na sebe halekali s jakýmsi přízvukem, který nedokázala přesně určit, jen rozpoznala, že je odněkud ze severu. Na perfektně udržovaném soukromém člunu s tradičním malovaným vzorem na komíně se plavila dvojice v nepromokavých oděvech. Vypadali, jako by nedůvěřovali dnešnímu slunečnému počasí, protože už se předtím nechali mockrát nachytat. Člun, který vypadal trvale obývaně a obydleně, se dvěma statnými snědými ženami na zádi. Působily pohodově a pozvedly hrnky na pozdrav, když Sally míjely. Přemítala, jestli jim připadá, že je jedna z nich – u kormidla a šťastná. Protože taková byla...“

Ohlasy na knihu Tři ženy a člun ze zahraničního tisku:


•     „Vtipný a elegantní román Anne Youngsonové  je oslavou přátelství a včasnou připomínkou toho, že nikdy není pozdě přijmout novou životní výzvu.“
DAILY MAIL

•    „Něžný příběh o přátelství, životních výzvách a krásách života na vodě…“
WOMAN´S WEEKLY

•     „Něžné a okouzlující.  Příležitost zamyslet se nad tím, na čem skutečně záleží.“
READER´S DIGEST
•    „Radost číst. “
CULTUREFLY

O autorce knihy Tři ženy a člun:


ANNE YOUNGSONOVÁ pracovala mnoho let v automobilovém průmyslu, než se vydala na tvůrčí dráhu spisovatelky. Stála v čele mnoha dobročinných organizací. Byla mimo jiné předsedkyní sítě Writers in Prison Network, která zařizovala spisovatelům rezidenční pobyty ve věznicích. Žije v Oxfordshireu, je vdaná, má dvě děti a tři vnoučata.


Tuto knihu Tři ženy a člun koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tři ženy a člun:

Tři ženy a člun
Tři ženy a člun
Tři ženy a člun
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles