Autor: Nina Teicholzová
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 11/2016
Formát: 145 x 210 mm
Vazba: Pevná s přebalem
Počet stran: 495 stran
Cena: 318 Kč
Proč máslo, maso a sýr patří do zdravého jídelníčku aneb co jste ještě nevěděli o výživě. Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce?
Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.
O autorce knihy Tuk - velké překvapení:
Nina Teicholzová je novinářka píšící pro Gourmet magazine, The New Yorker, The Economist, The New York Times a The Washington Post. Je také autorkou mnoha reportáží pro National Public Radio. Žije v New Yorku s manželem a dvěma syny.
„Poutavé čtení pro každého, kdo se někdy pokoušel jíst zdravě. Čte se jedním dechem.“
The Economist
The Economist
Tuto knihu Tuk – velké překvapení koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz