Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden

1. 07. 2024 | Televizní tipy
Odstartujte prázdniny s Prima ZOOM a pojďte poznávat svět. Zaostřeno na poznání. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 


Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden:


1. 7. 22.00 – Kam sahá nekonečno (Všechno, nebo nic)

Tato strhující a fascinující mini série zkoumá některé z nejvýznamnějších nezodpovězených otázek naší doby. Existuje nekonečno? Co se skrývá za hranicemi vesmíru? Může skutečně existovat nic? A jak to všechno začalo? Ve třech epizodách se postupně zaměříme na nevídané možnosti různých dimenzí a nekonečných vesmírů, které se nacházejí v našem dosahu. A zjistíme, co bychom ještě mohli odhalit na základě teorie velkého třesku. Nečekaně zajímavé rozhovory s předními vědci v tomto oboru prozrazují nejnovější poznatky vědeckého výzkumu. Kam sahá nekonečno? A má věda nějaké hranice?

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden1. 7. 23.00 – Největší záhady vědy (Odvrácená strana Měsíce)

Strhující a fascinující dokumentární seriál z produkce BBC se zaměřuje na největší hádanky, záhady a neznámé, se kterými se musí dnešní vědci potýkat. Podaří se nám konečně odhalit největší tajemství vědy? Může nám věda poskytnout odpovědi na všechny naše otázky? Zdá se, že čím více toho odhalíme a objevíme, tím více nových otazníků se nám postaví do cesty. Jaké je přesné stáří vesmíru? Proč jsou odvrácené strany Měsíce tak rozdílné? Jak se železo z kosmu dostalo na tělo staroegyptského faraona Tutanchamona? Jaký je vůbec smysl naší existence? Tato šestidílná minisérie se noří hluboko do jádra pudla a snaží se rozluštit některé z největších vědeckých záhad současnosti.

2. 7. 20.00 – Čína: Tisíciletá historie

Čína je domovem téměř pětiny všech lidí na této planetě, kteří jsou součástí jedné z nejrychleji rostoucích ekonomik na světě. Podívejte se na její bohatou a fascinující historii v celovečerním snímku.

2. 7. 22.00 – Velké útěky s Morganem Freemanem (Věznice Alcatraz)

Proslulé útěky z vězení se často mění v lidové legendy, protože o tom, jak se odehrály ve skutečnosti, se většinou nemluví. Nový vzrušující dokumentární seriál se ohlíží za nejslavnějšími z nich, a přitom nevynechává ani nejmenší detaily. Útěk z věznice Alcatraz se znovu odehraje přímo před vašima očima díky dramatickým rekonstrukcím, dynamickému ději a špičkovým vizuálním efektům. Každá epizoda rozebírá krok za krokem pečlivý plán prchajících trestanců, jejich únikovou cestu, ale i napjaté pronásledování, které nevyhnutelně a okamžitě následovalo. Pořadem provází Oscarem oceněný herec Morgan Freeman, který zazářil v legendárním filmu Vykoupení z věznice Shawshank.

3. 7. 20.00 – Mravenčí džungle

Neuvěřitelná kolektivní inteligence mravenců je něčím, co nás odjakživa fascinovalo. Sledujte strhující záběry z nitra hluboké džungle ve francouzské Guyaně a ponořte se hluboko do mravenčího mikro světa, kde odhalíme tajemství jejich zvláštního společenského uspořádání. Přírodovědný film Mravenčí džungle zachycuje podmanivý příběh o vzájemném soužití i nesmiřitelné konfrontaci čtyř různých vedle sebe žijících druhů.

4. 7. 22.00 – Nespoutané Švýcarsko (Engadin)

Je divoká a krásná, je malá, a přesto neuvěřitelně rozmanitá. Země uprostřed Evropy, která je známá charakteristickými pohořími, řekami, jezery i hvozdy, nabízí návštěvníkům úchvatně rozmanitou krajinu: téměř 1500 jezer, více než 80 čtyřtisícových vrcholů, 150 ledovců a k tomu téměř třetinu území pokrytou lesy. Navíc tady stále existují místa s panenskou nezkaženou přírodou. 

Na mírných kopcích i drsných skalách, tajemných vřesovištích a v mohutných řvoucích vodopádech našli útočiště plaší kamzíci, voňavé alpské růže, divocí pstruzi nebo vzácné druhy orchidejí. A teď nastal ten pravý čas je objevit, prozkoumat i obdivovat! Přírodovědný film Nespoutané Švýcarsko nás zve na vzrušující a okouzlující výpravu do překrásného světa přírodních rezervací, volně žijících zvířat a kvetoucích rostlin. Ale to není všechno. Odhalíme také pozoruhodné mýty a legendy každého z místních regionů.

6. 7. 20.00 – David Attenborough: Písně přírody

Sir David Attenborough představuje své oblíbené nahrávky z říše zvířat, díky kterým se naprosto změnil způsob, jakým chápeme jejich zpěv. Každá z nich – od písně největšího lemura až po zpěv gigantického keporkaka – byla pořízena během jeho dlouhé a bohaté kariéry světově proslulého přírodovědce. V době, kdy se sir David Attenborough narodil, už prošly přírodovědecké teorie o zvířecím zpěvu mnohými změnami. Legendární Charles Darwin to formuloval jasně: zpívat je pro zvířata žijící ve volné divoké přírodě nebezpečné, protože tak mohou prozradit dravcům, kde se ukrývají.

Ale v rámci pohlavního výběru představuje zpěv obrovskou výhodu. Umožňuje samci nalákat samici a předat své geny další generaci. A proto samci zpívají, ale samice ne. Jenže díky dalšímu bádání a nově získaným poznatkům dnešní vědy se tyto dlouho zažité představy a předpoklady postupně mění. Vědci zjistili, že ve skutečnosti zpívají samice většiny zpěvavých ptáků a teprve teď je můžeme opravdu dobře slyšet. Díky tomuto i dalším zjištěním můžeme konečně lépe porozumět zvířecímu zpěvu. A také odhalit báječné strategie přežití, které se u různých zvířecích druhů postupně vyvinuly.

6. 7. 21.00 – Velkolepý Yellowstone (Oheň a led)

Jedno místo v Severní Americe okouzluje celý svět už několik staletí tak jako žádné jiné. Jmenuje se Yellowstone. Myslíte si, že ho znáte? První přírodní park světa se nyní představuje v dosud neznámé podobě. Čtyřdílná mini série Velkolepý Yellowstone, natočená v ultra-vysokém rozlišení, vznikala celé dva roky a přináší epické drama, v němž hlavní roli sehrály záplavy, mráz, požáry i hlad.

6. 7. 22.00 – Pevnosti hodné génia

V samém srdci střední Evropy stojí některé z nejnedobytnějších vojenských pevností světa. Francouzské hranice dodnes lemuje 160 velkých pevností, dokonce i tři sta let poté, co byly vystavěny. Jsou stejně bytelné jako tenkrát. Ale jak se jim podařilo odolat jednomu útoku za druhým? Skrývá se odpověď na tuto otázku v použitém typu materiálu? V jejich tvaru? Za jejich odolnost je ve skutečnosti zodpovědný jistý muž jménem Sébastien le Prestre de Vauban. Byl to inženýr a stavitel, vojenský architekt, urbanista i autor několika esejí, jehož talent neměl obdoby. Jeho pevnosti v charakteristickém tvaru hvězdy jsou hodny génia.

6. 7. 23.00 – Tajemství oceánů IV (Ztracená říše Benátek)

Seriál z produkce National Geographic odhaluje strašidelné útvary ukryté pod vlnami oceánů. Vychutnejte si je v plné kráse. Sledujte, jak se díky nejnovějším vědeckým poznatkům a špičkovým digitálním animacím podařilo „vysušit” oceány. Nenechte si ujít fascinující příběhy o běžně nevídaných přírodních skvostech a pozůstatcích katastrof způsobených člověkem. Sledujte, jak vrak parníku z 19. století prozradí nečekanou pravdu o Divokém západě. Navštivte dlouho ztracenou americkou základnu pohřbenou pod arktickým ledem i potopenou sovětskou ponorku. Zjistěte, jakou roli sehrála loď amerického námořnictva z první světové války ve slavném Hollywoodu. A nejen to!

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !