Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden

8. 07. 2024 | Televizní tipy
Pojďte mrknout na Prima ZOOM. Zaostřeno na poznání. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden:


8. 7. 20.00 – Putování za rituály (Zrození)

Každá kultura má vlastní obřady, s jejichž pomocí se vyrovnává s různými fázemi života. Jednotlivé epizody dokumentárního seriálu Putování za rituály se zaměřuje na dva konkrétní typy společnosti a to, jakým způsobem reagují na narození, dospívání, svádění, sbližování a smrt. Nechte se překvapit tím, jak jsou někdy neuvěřitelně rozdílné a jindy se nepředstavitelně podobají.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden9. 7. 20.00 – Austrálie: Tisíciletá historie

Austrálie je jediná země, která je zároveň kontinentem. Je to země s unikátní přírodou a historií, která, ač se to nezdá, je tisíce let stará. Poznejte historický příběh nejmenšího světadílu v celovečerním filmu.

10. 7. 20.00 – Krásy divokých Pyrenejí (Symfonie barev)

Cenami ověnčený dokumentární miniseriál o majestátních a zázračných Pyrenejích představuje pohoří, které je domovem vzácných druhů zvířat i rostlin, a během celého roku zažívá velkolepé přeměny. Strmá pohoří, husté hvozdy, vysoké vodopády a úchvatná horská jezera: Pyreneje se v délce 400 kilometrů táhnou od Středozemního moře k Atlantskému oceánu a pro unikátní živočišné a rostlinné druhy představují úplný ráj. Žije tady medvěd hnědý a orlosup bradatý, ale usadil se zde i svišť. Tým filmařů cestoval pohořím po dobu dvou let, zažil na místě všechna roční období a z více než sta hodin záběrů poskládal do tří dílů poutavý dokumentární příběh. Díky Krásám divokých Pyrenejí zažijete nejlepší dovolenou přímo ve svém obýváku!

10. 7. 21.00 – Skrytá království Afriky (Dračí hory: Zubatá hradba)

Objevte skrytá království Afriky, která unikají zrakům zvídavých návštěvníků, ve stejnojmenném dokumentárním seriálu. Odhalte málo známé půvaby tohoto překrásného kontinentu od pohoří Drakensberg po Kogelberg.  

10. 7. 22.00 – Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici III (1. díl)

Pokračujeme v cestě nelítostným a nehostinným podnebím zamrzlých norských hor s elitními záchranáři, kteří vyrážejí na pomoc řidičům, co nečekaně uvízli na cestě. Sledujte, jak větrem ošlehaný tým odhodlaně bojuje proti živlům, aby udržel přístup životně důležitým silničním spojům. Speciální adrenalinový seriál přináší další dobrodružství.

10. 7. 23.00 – Život na válečné lodi (1. díl)

Dokumentární seriál ukazující každodenní život na palubě torpédoborce typu 45 Royal Navy HMS Duncan, jedné z nejpokročilejších válečných lodí na světě a její posádky čítající na 280 mužů a žen.

11. 7. 20.00 – Hitlerovo americké bojiště (Teror z hlubin)

Píše se leden 1942. Druhá světová válka nabrala plné obrátky a nacistické ponorky zahájily útok z hlubin na americké zásobovací lodě. Jen kousek od pobřeží Severní Karolíny rozpoutá neviditelný nepřítel ničivé tažení, která ochromí celé americké válečné úsilí. Tedy až do chvíle, kdy se z lovce najednou stává pronásledovaná kořist a nemilosrdný americký protiútok zasadí podmořským běsům Adolfa Hitlera ránu, která je stejně rozhodující jako smrtící. Historický film Hitlerovo americké bojiště odhaluje prakticky neznámou kapitolu dějin druhé světové války. Zároveň je poctou jejím padlým hrdinům i příběhem o námořních archeolozích, kteří mění zapomenutý hřbitov na pozoruhodný památník.

11. 7. 21.00 – Den D: Křídla vítězství

Vylodění v Normandii zůstává i v dnešní době jednou z největších a nejvelkolepějších operací vojenské historie. Ale tohoto vítězství by nikdy nebylo možné dosáhnout bez masivních leteckých útoků, které připravily podmínky pro vylodění vojenských jednotek na normandském pobřeží. V noci 6. června 1944 přeletělo Lamanšský průliv více než 11 tisíc letadel vybavených veškerou nejnovější vojenskou technikou. Jak se však Spojencům – Britům, Francouzům, Američanům a Kanaďanům – podařilo za tak nepředvídatelného počasí poslat na nebe tak ohromné množství letadel? Jak dokázali vyslat 16 tisíc výsadkářů?

Jak neuvěřitelně komplikovanou logistiku bylo nutné zabezpečit, aby mohlo dojít k naprosto bezkonkurenčnímu útoku z nebes? Bojové stíhačky, kluzáky, špičkové rakety, nejmodernější radarová technologie: kromě odvahy a odhodlání vojáků vsadili Spojenci také na mimořádnou výrobu a neustálé inovace, aby v klíčový Den D mohli naprosto ovládnout celou oblohu. Důležitou roli v dosažení vítězství sehráli také piloti a vojáci na palubě jejich letadel. 

Díky pevnému odhodlání a nemilosrdně náročnému výcviku se jim podařilo úspěšně proniknout za německou obranu a zpoza nepřátelských linií připravit půdu pro vylodění dalších jednotek na pobřeží Normandie. Historický snímek odhaluje, jak probíhala jedna z nejodvážnějších operací druhé světové války. Ale strhující, dramatický a vzrušující příběh z druhé světové války se neodehrává pouze na bojišti. Tento dokument přináší detailní pohled na to, jak probíhaly pečlivé přípravy v týlu, které předcházely samotnému útoku. Vydejte se společně s námi na slavná i málo známá místa ve Francii, Německu a Velké Británii, na kterých se odehrály zásadní události celé vítězné operace Dne D.

13. 7. 20.00 – Zvířata na letišti

Dokonce i na letišti se vyskytuje množství různých zvířat. Zatímco lišky a králíci mají důležitou roli v místním ekosystému a jsou chránění, najdou se i tací, kteří mohou způsobit vážné ohrožení. Snímek Zvířata na letišti přináší strhující příběh Goupila. Oficiální letištní lišák udržuje na uzdě králíky, aby se nemohli nebezpečně přemnožit. 

Až 20 tisíc ušatých jedinců dokáže zamořit letištní plochy a občas některý z nich nedobrovolně skončí v rozprouděné turbíně. Proto má Goupil stovky pomocníků. Spolu s dalšími liškami chrání letadla i jejich pasažéry. Vzhledem k tomu, že každá samice králíka může během svého devítiletého života zplodit až 1848 mláďat, se Goupil nemusí bát, že by měl někdy hlad nebo přišel o práci. Jenže jsou tady ještě různí ptáci, netopýři nebo divočáci! Podaří se Goupilovi splnit svůj důležitý úkol?

13. 7. 22.00 – Šifra faraonů


Jean-François Champollion rozluštil starověké hieroglyfy, a díky tomu dal hlas tajuplné tisícileté civilizaci. Ovšem v pozadí jeho legendárních skutků stál tajuplný bratr, díky kterému je bylo možné uskutečnit. Díky nově objevené korespondenci mezi Jeanem-Françoisem Champollionem a jeho bratrem Jacquesem-Josephem můžeme konečně porozumět tomu, jak se mladému geniálnímu samoukovi podařilo dojít k jednomu z nejdůležitějších objevů 19. století. Bez neúnavné podpory a důvtipu svého staršího bratra by Jean-François nikdy nedokázal rozluštit mezinárodní tajemství. Nenechte si ujít tento film, který je velkým vědeckým, lidským i intelektuálním tajemstvím.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !