Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 06.10. 2024
Dnes má svátek Hanuš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valgir

1. 03. 2022 | Knižní tipy
Název: Valgir
Autor: Milada Střítezská
Datum vydání: 2021
Nakladatelství: Ilusie publishing
Formát: 131 x 200 mm
Počet stran: 464 stran
Vazba: měkká
Cena: 314 Kč

Na počátku byla poušť a muž, který měl v osudu napsanou dlouhou cestu na sever. Valgirův život plný zvratů a osobních proher i vítězství se stal kronikou první severské války a jejích dopadů na osud obyvatel Alatey. Příběh, který otevírá romány cyklu Ilusie, byl inspirován dobrodružnou literaturou začátku 20. století, životem finského maršála Mannerheima a Zimní válkou.

Mystické vyprávění s válečnými motivy překračuje stereotypy žánru a posouvá fantasy na jinou úroveň.

ValgirUkázka z knihy Valgir



Životy hlavních hrdinů vypadají dobře, když začínají jejich krušným dětstvím. Hrdinové bývají sirotci, odložení, týraní a osamělí. Bývají často nepochopení a musí se rvát s nezájmem a opovržením, aby autoři jejich životopisů mohli dychtivému čtenáři vylíčit, jak se silný hrdina vypořádal s nástrahami nelehké existence. Můj oficiální životopis vznikal už v době, kdy nebylo jasné, že tak brzy skončí. Nemluvilo se v něm o mém dětství, naštěstí, protože by autor musel buď lhát, nebo vytvářet mlhu nad skutečností, což je totéž. Já si mohu dovolit psát pravdu. Je to můj život. Nebo byl, nevím. Jsem na jeho konci a vidím obrysy otevírající se brány. Vidím přicházet hosta, kterého nebudu moct odmítnout. Vejde, aniž by se zeptal, a já jeho přítomnost tentokrát neodmítnu. Už mi nezbývá nic, proto se vracím na počátek, kterému dominovala bezstarostnost. Nevěřím, že z nešťastného dětství plného krutosti může vyjít osobnost schopná poskytnout oporu jiným a stát na správné straně. Já se na ní snažil stát. Snažil, ano. Ne vždycky to vyšlo, přiznávám, ale když mi bylo nejhůř, vždycky jsem se mohl opřít právě o vzpomínku na rané dětství. Bylo v něm spousta vůní a barev a bylo ohraničené prostorem úh-ledného domu plného fresek na stěnách, koberců, nádobí z leštěné mosazi, zrcadel a žen. Hlavně žen. Vyrůstal jsem v ženském světě. V jemnosti i krutosti malých intimních válek, v hádkách i smíchu, zpěvu a švitoření. Sledoval jsem, jak se češou, myjí, spí, líčí, převlé-kají, milují… ano, i to. Malé dítě pronikne do všech koutů a dokáže odhalit mnoho pečlivě skrývaných věcí, dokonce i citů a myšlenek. Děti jsou zvědavé, poznávají svět a potřebují dostatek informací. Já byl zvědavé a šťastné dítě. Dodnes si vybavím detaily domu, jeho pokoje, kliky a pohledy z oken. Ten dům byl celý můj svět, málokdy jsem z něj vycházel. Bezpečí, lůno, prostor, který měl svou vládkyni. Matku.


O autorce knihy Valgir


Milada Střítezská (*1975 Praha) je autorkou osmi knih Ilusie a nakladatelkou. Ilusii se věnuje od 90. let. Vyrůstala na Výtvarné škole Václava Hollara, studovala knihkupecké učiliště, střední zdravotnickou školu, střední pedagogickou školu, na FFUK pak archivnictví a pomocné vědy historické, na KTF potom dějiny umění. Pracovala jako antikvářka, tisková mluvčí, uklízečka, pojišťovací poradce, koordinátorka dobrovolníků, provozovatelka galerie a literární kavárny, asistentka radní MHMP. Od roku 2016 vede rubriku Finský koutek v metalovém webzinu Obscuro. V současné době se věnuje nakladatelství, psaní knih a vytváření průzkumů kamenných prvků na památkových objektech.


Tuto knihu VALGIR zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Ilusie publishing.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Valgir:

Valgir
Valgir
Valgir
Valgir
Valgir
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles