Podtitul: 100 báječných receptů na celý den
Autor: Nicole Justová
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: prosinec 2015
Formát: 192×242 cm
Pevná vazba
Počet stran: 192
Cena: 314 Kč
Jak různorodá a pestrá je ve skutečnosti veganská kuchyně? Nicole Justová ve své knize ukazuje, že i bez masa, mléčných výrobků a vajec můžete, jen s minimem námahy a času, uvařit skvělá a chutná jídla.
Autorčiným heslem je Veganem bez odpírání – ať už máte chuť na lehkou svačinku, vydatný oběd či hříšný dezert, stačí jen zalistovat knihou a vybrat si z nepřeberného množství inspirace.
Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže... veganské vaření nikdy nebylo lákavější!
Ukázka z knihy Vaření pro vegany:
Kokosová mléčná rýže
V kastrolu přivedemu k varu rýži s kokosovým mlékem, březovým cukrem, vanilkou a rostlinným mlékem a vařím na mírném ohni cca 30 minut. Občas promícháme.
Jahody omyjeme, očistíme, zbavíme stopek a 100 g z celkového množství nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky. Ostatní jahody rozmixujeme s xylitolem (použijeme stolní nebo tyčový mixér).
Mléčnu rýži necháme trochu vychladnout a naplníme ji do sklenic. Na ni rozdělíme jahody a přelijeme jahodou omáčkou.
Citronovou meduňku opereme, osusšíme a otrháme lístky. Mléčnou rýži podáváme ozdobenou meduňkou.
Tuto knihu Vaření pro vegany koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Bux.cz.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz