Autor: Davide Manzoni,Fabio Petroni
Nakladatelství: Omega
Datum vydání: 30.11. 2016
Formát: 150 x 235 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 144 stran
Cena: 299 Kč
Díky kreativitě a experimentování Gianfranca Di Niso a dalších profesionálních barmanů a prostřednictvím skvostných fotografií Fabia Petroni představuje tato kniha výběr originálních a inovativních receptů na koktejly, u kterých je jednou z hlavních ingrediencí víno.
Najdeme v ní toho spoustu – od skvělých klasických předpisů, přes jejich moderní alternativy, ke koktejlům nejnovější generace, které se míchají s Vermutem.
Nechybí ani koktejly připravované se suchými, sladkými a aromatickými víny či se speciálními víny jako je Sherry, Marsala, Madeira nebo Samos. V knize objevíte vše, co potřebujete znát k snadné a rychlé přípravě lahodných nápojů.
Myšlenka propojení dvou oblastí - vína a míchaných nápojů - a vytvoření tak nových a lahodných koktejlů byla zcela originální a neslýchaná výzva.
Tato kniha je určena těm, kdo chtějí pochopit i jemné rozdíly v mnoharozměrném světě míchaných nápojů.
O autorech knihy Vinné koktejly:
Fabio Petroni je profesionální fotograf. Specializuje se především na portréty a zátiší. S předními reklamními agenturami nafotografoval nespočet kampaní pro prestižní světově známé společnosti a organizace.
Gianfranco Di Niso je profesionální barman a vítěz národních a mezinárodních soutěží, lektor výukových kurzů pro barmany, zaměřené na metodu freestyle a baristické techniky. Pracuje v různých podnicích v Bergamu a okolí již od roku 1986.
Davide Manzoni úspěšně absolvoval Katolickou univerzitu v Brescii, obor Ideace a produkce v kinematografii, a svou vášeň pro film mísí s láskou k psaní a vaření.
Tuto knihu Vinné koktejly koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Omega.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz