Mirek Šimůnek, který žil a pracoval v zahraničí, kde se prý přejedl steaků, nedá dopustit na českou kuchyni a omáčky, ale přesto vezme steaky na milost – každý chlap by to měl umět.
„Slovenská kuchyně mi moc nechutná. Je to těžké, mastné, bramborové.“ Brynzové halušky tedy Jaro Slávik, ctitel lehké kuchyně, neuvaří. „Ze všeho nejvíc se těším na společnost,“ tvrdí slovenský suverén. Zatím se tváří, že mu stačí a sotva zvládne chléb s máslem, ale možná se pokusí i o michelinskou hvězdu. Je to hráč… Jak se naše celebrity znají?
Pavlína se s Mirkem viděla na pár akcích a je zvědavá, jaký bude doopravdy, nikoliv podle pošramoceného obrázku z bulvárních listů. „Známe se jenom z večírků, ale je to pěknej chlap a má modrý oči, jaký jsem nikdy neviděla,“ lichotí „princi“ Šimůnkovi moderátorka TOP STAR magazínu. „Já ji znám strašně dlouho,“ říká o Pavlíně Dankové Gábina Partyšová, máme stejný humor, je to fajn baba.
Dámy se trochu špičkují, ale dobrosrdečně. Jara Slávika poznala při společném moderování Miss: „Už dlouho jsem nepotkala takhle inspirativního člověka,“ obdivuje porotce show Česko Slovensko má talent Gábina. „U stolu vládne pohoda, legrace; velmi příjemní lidé,“ potěšeně hodnotí průběh VIP týdne Jaro Slávik.
Vzhledem k tomu, že poslední hostitel není žádný lidový bavič nebo člověk, který rozdává komplimenty a chválí jen ze slušnosti, máme se na co těšit. A k tomu na diváky čekají velmi zajímavé recepty na báječná jídla ve dvojité porci v úterý a čtvrtek večer v pořadu VIP Prostřeno na Prima family.
VIP Prostřeno 16.10. 2012 - Mirek Šimůnek:
V úterý 16.10. 2012 uvaří v pořadu VIP Prostřeno Mirek Šimůnek, který měl prostě zase z pekla štěstí. Herec a moderátor možná něco z vaření odkoukal od své expartnerky, která prý vařila francouzskou kuchyni, a bylo to sexy jídlo. Dnes je sám a moc vaření nedá, spíš chodí do posilovny.
Co tedy uvaří? Jaro si myslí, že tím, že vypadá tak sofistikovaně a eklekticky, bude podávat jídlo „evropského charakteru“. Gábina uvítá méně chodů, protože když včera vracela Pavlíně půl talíře, cítila se hloupě. Jak svůj boj v kuchyni zvládne údajně „totální začátečník a amatér“ Mirek Šimůnek? I když si plete římský kmín s pepřem, zdá se, že štěstí opět přeje připraveným.
Menu se k sobě hodí, po prémiové cizrně (humusu) s chipsy je lahodná mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínem polévka, na kterou si Pavlína určitě vezme recept. A pak hovězí steak, který by prý měl umět každý chlap. Ve čtyřiatřiceti nadešel i Mirkův čas. Teplé francouzské briošky s krémem Sabayon a lesními plody budou sladkou tečkou druhého večírku ve VIP Prostřeno.
S mixérem v ruce, bezpečnostní vestou a instrukcemi od maminky to ztepilému kuchaři jde, i když své vaření shazuje: „Jediný, u čeho mám jistotu, že by se dnes mohlo povést, je maso,“ předpokládá Mirek Šimůnek, který tápe v surovinách. Poradí mu přítel Upír Krejčí na telefonu, který „to má už za sebou“, co je koriandr? To zjistíme ve VIP Prostřeno s datem 16.10. 2012.
Jaro Slávik se těší, že se opět dobře pobaví: „Jsem rád, že jsi ve sportovním,“ vítá ho Mirek Šimůnek, „protože mě budeš brát sportovně.“ Dostane Jaro chleba s máslem, jak si přál? „Já bych se tím předkrmem už najedla,“ pochvaluje si Gábina nad cizrnou, kterou miluje.
Radši by si jen uždibovala a povídala. „Možná to moc omílal, protože my nečekáme na jeho chyby,“ soudí o hostitelově skromnosti a věčných omluvách. „Je to dobrý způsob tvářit se, jako že nic neumím, a potom tradá! – vytáhnout to jako z velké knihy,“ považuje to Jaro Slávik spíš za Mirkovu taktiku.
Steaky, zlatý bod dnešního VIP Prostřeno s datem 16.10. 2012, jsou s fazolkami a pečenými baby bramborami. „Maso bylo dobře udělaný a nebylo okořeněný, takže chuť toho masa vynikla,“ chutná Mirkův recept včerejší hostitelce Pavlíně Dankové. „Steak byl král dnešního večera.“ Byly tam brambory? Neměl ani čas si všimnout brambůrků na rozmarýnu Jaro, jak mu chutnalo maso. „Má to vzestupný trend, na konci týdne bude michelinská hvězda!“ směje se Slovák, který vaří jako poslední.
Vtipná je ve VIP Prostřeno s datem 16.10. 2012 i zábava: jak se dá přetvořit zpráva, když si ji vezme do parády bulvár? „Živím zaměstnance bulváru,“ tvrdí o sobě Slávik. Takže steaky a cizrna k večeři podle bulvární titulky zní: U Mirka tekla krev a byl to humus. No a nakonec přijde dezert odlehčený lesními plody.
Co si o posledním chodu, teplých francouzských brioškách, odlehčených lesními plody a přelitých krémem Sabayone, myslí přísný porotce Slávik? „Co už víc si může jazyk gurmána přát?“ Ztrémovaný princ měl prostě zase z pekla štěstí…
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Mirek Šimůnek
již v úterý 16.10. 2012 na Prima Family
již v úterý 16.10. 2012 na Prima Family