S dalším Prima VIP čtyřlístkem nás čeká v úterý a ve čtvrtek večer opět dvojitá porce vaření! Na diváky pořadu VIP Prostřeno už se těší Bohumil Klepl, Lumír Olšovský, Marie Tomsová a Iva Hüttnerová!
VIP Prostřeno 4.9. 2012 - Bohumil Klepl:
Bohumil Klepl proslul otázkou: „Už jsi u mě byl?“ Dnes svůj dům předvede celému národu v pořadu VIP Prostřeno. „Tady je místo, kde se sedí, kde se chlastá; a kdo tady nebyl, ten nic neznamená,“ říká s nadsázkou první hostitel pořadu VIP Prostřeno Bohumil Klepl.
„Já bych radši, aby přišli starší, protože když přijdou nějaký mladý holky, tak budu rozvrkočenej a budu se chovat jako idiot,“ přeje si upřímně herec. Sám o sobě říká, že: „Bob Klepl je navenek velkej komik, takovej šašek, v soukromí zase takovej není. Pasivní optimista, vidí to katastroficky.“
Bohumil Klepl snad věří na konec světa. Jeho menu a recepty ovlivnila maminka, Arménka pocházející z Gruzie. Bohumil Klepl uvaří zakavkazské východní menu s převahou zeleniny, kterou nenakupuje, všechno má čerstvé od maminky. „Já vůbec neumím péct, tak jsem zvolil takovej francouzskej způsob dezertu, že dám ovoce a čtyři druhy francouzskejch sýrů. Každej si uďoubne“, říká o závěru své večeře populární herec a bavič. „Mně se klepou při tom krájení ruce, já vypadám jak alkoholik,“ obává se kuchař při krájení velkého množství zeleniny . Na menu jsou chody adžapsandal, čachovbili; budou si ostatní myslet, že jde o recesi?
Co je adžapsandal nebo čachovbili? Dozvíte se ve
VIP Prostřeno již 4.9. 2012
„Jenže ono se to tak doopravdy jmenuje,“ tvrdí kuchař Bohumil Klepl. Patrně napoví druhý chod – recept Kleplův lehký letní boršč. „Podle meníčka jsem měla podezření, ale nevěřila jsem, že bych měla takový štěstí, že by to dopadlo,“ raduje se ze spřáteleného hostitele, téměř rodinného příslušníka, Iva. Jak vlastně umí Bohoušek vařit?
„Nic extra, opravdu vařím z nutnosti.“ A prozradí divákům trik: červená řepa do boršče se musí orestovat a zalít octem a teprve pak přidat do silného vývaru. Iva nemá kvůli školní jídelně k řepě vřelý vztah a zajímá ji, jak vypadá zimní boršč. „Trpí jak zvíře,“ myslí si hostitel, když nandá do talířů svůj letní boršč, „moje děti jsou na tom podobně.“
Čachobvili, to je něco jako Stalin...
i to se dozvíte ve VIP Prostřeno 4.9. 2012
Marie se těší na mísu sýrů. „Čachobvili, to je něco jako Stalin,“ směje se Iva Hüttnerová. Ve skutečnosti jde o kuře na rajčatech a koření adžika, podávané s gruzínským chlebem lavaš. „Musí se vetřít do masa, jak když masírujete ženský záda,“ předvádí názorně Bohumil Klepl. Jeho kamarádka doufá, že „Bohoušek si dá záležet a že to bude překvapivé a roztomilé jako on“. Iva přitom nesnáší okusování kostí. „Na to, že nemám vůbec ráda zeleninu, je to dobrý,“ chválí jídlo Marie.
Vyvrcholením večírku v pořadu VIP Prostřeno je tvorba společného obrazu a ukázka, jak a čím Masajové zabíjeli lva. V první disciplíně má výhodu výtvarnice Iva, Bohumil Klepl také maluje a Marie chodila pět let na výtvarku, což ale skoro nikdo neví. Jaký bude výsledek? „Hrozny jsou trochu cítit terpentýnem,“ tvrdí pak o ovocném dezertu Lumír. Jak dopadne Kleplův večírek? Zvítězí Bobova srdečnost, bezprostřednost a nevšední recepty? „Na rovinu, už bych to nechtěl prožít, je to peklo,“ prohlásí nakonec o úterním kuchařském maratonu, který proběhl ve VIP Prostřeno zmožený hostitel.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Bohumil Klepl již v úterý 4.9. 2012 na Prima Family
Čtěte také:
VIP Prostřeno 4.9. 2012 - Lumír Olšovský
VIP Prostřeno 6.9. 2012 - Iva Hüttnerová
VIP Prostřeno 6.9. 2012 - Marie Tomsová