Ve čtvrtek 6.9. 2012 je míček v této vyrovnané gastronomické čtyřhře VIP Prostřeno na dámské polovině hřiště. Která z kuchařek ho zvedne jako první? Bude to žena mnoha talentů Iva Hüttnerová a po ní uvaří Marie Tomsová.
Estétka Iva Hüttnerová vaří recepty s vůní bylinek, skořice, čokolády a pomeranče. V nádherné zahradě se pod pergolou u herečky a malířky Ivy Hüttnerové už potřetí sejde VIP prima partička a to konkrétně ve čtvrtek 6.9. 2012 v pořadu VIP Prostřeno. V zeleni se vyjímají balvany a zurčí voda, bude to pastva pro oči. Zahrada je výsledkem Iviny píle a citu pro krásu.
Iva Hüttnerová ve VIP Prostřeno 6.9. 2012 odhalí svá tajná přání a recepty. „Kdybych dělala jenom divadlo, tak by mi to, myslím, nestačilo,“ přiznává hostitelka. Vždy toužila vyzkoušet hrozně moc věcí, třeba by „chtěla jezdit s traktůrkem po parku a sekat trávu“. „U Ivy je to přesně takové, jak jsem si představovala, vymazlené od začátku do konce,“ rozplývá se nad relaxačním prostorem Marie Tomsová.
Jaká je ale Iva Hüttnerová kuchařka a jaké tajné recepty nám předvede? To zjistíme již ve čtvrtek 6.9. 2012 v pořadu VIP Prostřeno. Bob si myslí, že nic extra. „Děti má už veliký, je furt umatlaná od barev, tak nevím,“ přemítá nepříliš lichotivě o své kamarádce v kuchyni. Ale bude to muset přehodnotit. Vypadá to na samou chválu; ne nadarmo má Iva vyšito na památeční utěrce, že trpělivost přináší růže. Všichni od ní očekávají českou klasiku a kuchařka je nezklame.
Česká klasika alias Iva Hüttnerová ve VIP Prostřeno. Iva začne švestkou zamotanou do slaninky, pak budou tvarohové pomazánky s bylinkami a česnekem ze zahrádky. Jako hlavní chod Iva Hüttnerová upeče voňavé vepřové kostky s mladou mrkvičkou a zámeckými brambůrky. Celý tento národní „gastrokoncert“, kde je jediným cizím prvkem francouzské bordeaux, korunují staročeské lívanečky „s velkou parádou“ na pět způsobů.
Menu Ivy Hüttnerové ve čtvrtečním VIP Prostřeno uváděné 6.9. 2012 nebude nic pro odpůrce vařené mrkve. „To je zajímavé, ale to je jedno z mála teplých zeleninových jídel, která mám ráda,“ říká Marie a těší se i na lehkou bylinkovou pomazánku. Ovšem šedivá je teorie... „Bylo to tak dobrý, co mi tam teda neladilo, byla ta mrkev,“ ohodnotí nakonec kontroverzní zeleninovou přílohu. „Já mám dušenou mrkev děsně ráda, ale nesmí to být kejda rozvařená, bude jen blanšírovaná,“ zdůvodňuje výběr zeleninové přílohy Iva Hüttnerová, která do ní přistrouhá i trošku pomerančové kůry a voňavou skořici.
Poslední ingrediencí do vinné omáčky k masu je podle babičkovské kuchařky čokoláda! Iva Hüttnerová vaří ve VIP Prostřeno v pohodě a ukazuje, jak důležité je mít v kuchyni „dobrej vercajk“. „Ale teď to začíná bejt těžký,“ přiznává Iva Hüttnerová, když krájí droždí, „protože nedělám každý den kynutý těsto na lívance.“ Lumír, který zvládl kynuté knedlíky, však soudí, že lívance na přípravu těžké nejsou. Bude Iva Hüttnerová tak dokonalá hostitelka, jak si myslí Marie Tomsová?
Prostírání je v romantickém stylu. „Má to vymyšlené, pomazánky mají smazat chuť švestek a slaniny, abychom se mohli vrhnout na hlavní chod,“ vysvětluje Bob. „Zábava byla vrcholná, jak z londýnskýho paláce královskýho,“ říká herec, podle Marie v reálu stejný jako ve svých nejslavnějších rolích, o aranžování květin. „Navíc si kytičku můžeme odnést domů…“ I moučník a servírování à la švédský stůl jsou báječně vymyšlené. Lívance nakonec nejsou pěti, ale osmi chutí. „A všechno výtvarně, já se z ní zblázním,“ konstatuje konsternovaně hostitelčin kamarád Bob ve VIP Prostřeno.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Iva Hüttnerová již ve čtvrtek 6.9. 2012 na Prima Family
Čtěte také:
VIP Prostřeno 4.9. 2012 - Lumír Olšovský
VIP Prostřeno 4.9. 2012 - Bohumil Klepl
VIP Prostřeno 6.9. 2012 - Marie Tomsová