Sladkosti podle receptů starých tisíce let, klášterní kuchyně a město Chania. Nový kulinářsko-kulturní cestopis po největším řeckém ostrově Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem. Pokračujeme v putování po největším ostrově Řecka a zastavíme se tentokrát ve druhém největším městě Chanii, která byla také dlouho hlavním městem Kréty. Mimo to navštívíme pravoslavný klášter Svaté Tojice, kde nám mniši nabídnou několik jednoduchých receptů ze své kuchyně.

Ale ochutnáme také zákusek, který má svůj původ až v době mínojské a jehož receptura byla objevena a tato sladkost se začala na Krétě znovu připravovat. Ale navštívíme spolu také muzeum slavného spisovatele Nikose Kazantzakise a naučíme se připravovat místní národní jídlo – dakos.
Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem můžete sledovat 15. 1. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete