Národní botanický park, muzeum malíře El Greca a vejce se smetanou v 6. dílu pořadu Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem. Kulinářsko-kulturní cestopis po největším řeckém ostrově. Národní botanický park má nejednu výjimečnost. Například v rozmezí 1 800 metrů zde najdeme tři klimatická pásma - tropické, středozemní i alpské. A tomu odpovídá i rozmanitost vegetace. A samozřejmě je tady i restaurace, která vaří z toho, co v parku roste.

V 6. dílu pořadu Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem navštívíme také vesničku Fodele, v níž se narodil malíř, kterému pak ve Španělsku začali říkat El Greco a který patří k nejslavnějším malířům raného baroka. A k tomu, nebo mezi tím, budeme poznávat speciality kuchyně, která je jednou z nejzdravějších na světě. Protože podle statistik se průměrný Kréťan dožívá o deset let vyššího věku než ostatní Evropané.
6. díl pořadu Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem můžete sledovat 12. 2. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete