Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly v pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem. Kyperské recepty M. Joannides, návštěva mešity Omeriye a larnackého sochaře a keramika (Premiéra)
Tradiční rodinná taverna Matheos je jednou z nejstarších ve městě a denně připravuje přes 30 různých jídel. Ale i tak si její majitel myslí, že zanikne s přicházející novou dobou, kdy lidé dávají přednost moderním rychlým jídlům.
Tradiční rodinná taverna Matheos je jednou z nejstarších ve městě a denně připravuje přes 30 různých jídel. Ale i tak si její majitel myslí, že zanikne s přicházející novou dobou, kdy lidé dávají přednost moderním rychlým jídlům.
V kuchyni paní Marileny si připravíme kaikanatu a skvělý kyperský dezert lukumades. Na kus řeči jsme ještě zašli do umělecké dílny plné soch, plastik a keramických výrobků, kde nás čekal věhlasný larnacký sochař Fotos Demetriou.
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 3. díl můžete sledovat 19. 9. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize