Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly ve 4. dílu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem. Kostel svatého Lazara v Larnace, solné jezero s plameňáky a bylinkář Jorgos Elinas s léčivkami z kyperských hor (Premiéra)
Larnaka se z kdysi poklidné rybářské osady na jihovýchodním pobřeží Kypru proměnila v kosmopolitní město. Nemohli jsme minout zdejší nejdůležitější křesťanský svatostánek – kostel svatého Lazara. Ostatky tohoto svatého tu byly objeveny koncem devátého století našeho letopočtu.
Larnaka se z kdysi poklidné rybářské osady na jihovýchodním pobřeží Kypru proměnila v kosmopolitní město. Nemohli jsme minout zdejší nejdůležitější křesťanský svatostánek – kostel svatého Lazara. Ostatky tohoto svatého tu byly objeveny koncem devátého století našeho letopočtu.
Po ochutnávání jídel v taverně s panem Andreasem, nám bylo trochu těžko, a tak jsme zašli pro speciální čaj ze saturejky za
místním bylinkářem Jorgosem Ellinasem. A také nám pomohla procházka kolem solného jezera s vodními ptáky uprostřed krásné přírody.
![Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 4. díl Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 4. díl](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/vune-kretske-kuchyne-6-15.jpg)
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 4. díl můžete sledovat 26. 9. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize