Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly. Botanický park a labyrint Cyherbia, tradiční krajky z Lefkary a květy růží v lahodném kandovaném ovoci v 5. dílu pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem.
Botanický park a labyrint Cyherbia u vesnice Avgorou vás přivítá podmanivou vůní bylin, jež se zde pěstují pro využití v medicíně a kosmetice. Pan Adam nás provedl labyrintem i krásně rozvrženými zahradami a seznámil s řadou přírodních léčivek. Miroslav Donutil tentokrát propadl vaření, kuchař Andreas si jeho pomoc v taverně velmi chválil.
Botanický park a labyrint Cyherbia u vesnice Avgorou vás přivítá podmanivou vůní bylin, jež se zde pěstují pro využití v medicíně a kosmetice. Pan Adam nás provedl labyrintem i krásně rozvrženými zahradami a seznámil s řadou přírodních léčivek. Miroslav Donutil tentokrát propadl vaření, kuchař Andreas si jeho pomoc v taverně velmi chválil.
Ve vesničce Agros jsme sledovali tradiční výrobu kandovaného ovoce naloženého v sirupu, do něhož se přidávají i okvětní lístky růže. Vesnice Lefkara zase propůjčila své jméno tradičním krajkářským výrobkům, jejichž výrobu mistrně zvládají místní ženy.
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 5. díl můžete sledovat 3. 10. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize