Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly v pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 6. díl.
Vesnice Deryneia s jahodovou farmou, rybí taverna Vassos a sochař L. Spanos s českou manželkou, malířkou Olgou (Premiéra)
Hydroponní pěstování jahod jsme si prohlédli na farmě ve vesnici Deryneia a pokračovali pak návštěvou speciální rybí taverny Vassos. Jedním z ikonických produktů kyperské kuchyně je sýr halloumi. Paní Sofie nám ukázala jeho přípravu tradiční ruční metodou. U tradiční výroby, jak se to naučil od svého otce, zůstal i košíkář Petros Nikolau. A jeho výrobky jsou stále žádané. Na závěr jsme si hezky česky popovídali s kyperskými manželi. Sochař Leonidas Spanos studoval výtvarné umění v Praze a vrátil se na Kypr s českou manželkou, malířkou Olgou.
Vesnice Deryneia s jahodovou farmou, rybí taverna Vassos a sochař L. Spanos s českou manželkou, malířkou Olgou (Premiéra)
Hydroponní pěstování jahod jsme si prohlédli na farmě ve vesnici Deryneia a pokračovali pak návštěvou speciální rybí taverny Vassos. Jedním z ikonických produktů kyperské kuchyně je sýr halloumi. Paní Sofie nám ukázala jeho přípravu tradiční ruční metodou. U tradiční výroby, jak se to naučil od svého otce, zůstal i košíkář Petros Nikolau. A jeho výrobky jsou stále žádané. Na závěr jsme si hezky česky popovídali s kyperskými manželi. Sochař Leonidas Spanos studoval výtvarné umění v Praze a vrátil se na Kypr s českou manželkou, malířkou Olgou.
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 6. díl můžete sledovat 10 .10. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize