Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly díky pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 7. díl. Ochutnávka kyperských vín na vinicích v Omodosu, návštěva oslí farmy a archeologické naleziště v Kurionu (Premiéra)
Kvalitu místních vín zkoumali naši průvodci ve vinařství vesnice Omodos, což završil Miroslav Donutil shrnutím, že kyperská vína mu chutnají stejně dobře, jako ta naše moravská. Za kulturní historií jsme zajeli do Chirokitie, kde na základě vykopávek a archeologických nálezů postavili modely kruhových domů v podobě, jakou v době kamenné mohly mít.
Další zastávka pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 7. díl byla na oslí farně s produkcí lahodného oslího mléka. S Kyprem se rozloučíme na pobřeží, kde se podle pověsti vynořila bohyně Afrodité. Legendy o jejím zrodu z mořské pěny vln tříštících se o břehy právě tohoto malebného ostrova se vyprávějí dodnes.
Kvalitu místních vín zkoumali naši průvodci ve vinařství vesnice Omodos, což završil Miroslav Donutil shrnutím, že kyperská vína mu chutnají stejně dobře, jako ta naše moravská. Za kulturní historií jsme zajeli do Chirokitie, kde na základě vykopávek a archeologických nálezů postavili modely kruhových domů v podobě, jakou v době kamenné mohly mít.
Další zastávka pořadu Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 7. díl byla na oslí farně s produkcí lahodného oslího mléka. S Kyprem se rozloučíme na pobřeží, kde se podle pověsti vynořila bohyně Afrodité. Legendy o jejím zrodu z mořské pěny vln tříštících se o břehy právě tohoto malebného ostrova se vyprávějí dodnes.
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem 7. díl můžete sledovat 17. 10. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize