Ani ty zde chybět nebudou, v každém díle Láďa prozradí jeden recept i zlepšováky spojené s vařením. Hlavní náplní pořadu bude ovšem široké spektrum reportáží, v nichž bude Láďa radit či prezentovat nápady, bude navštěvovat šikovné lidi i komunikovat s odborníky.
Témata budou reflektovat roční období, chybět nebudou ani pravidelné rubriky. Výrazná osobnost Ládi Hrušky a široký obsah témat dodávají pořadu rozmanitost, ale i odlehčenější formu a také lidský rozměr, to vše okořeněné špetkou humoru, který s sebou osoba moderátora přináší.
Vychytávky Ládi Hrušky – 29.11. 2015
V tom, že člověk je tvor vynalézavý a že je stále možno něco vylepšovat, nás utvrdí i další díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Třeba i takové obyčejné zahradní kolečko, když dozná několik důmyslných úprav, může člověku velmi ulehčit práci. A jestli si myslíte, že prázdné ruličky od záchodového papíru jsou na vyhození, tak jste vedle, jak ta jedle! Láďa vám ukáže, že se z nich dá vyrobit parádní adventní kalendář.
Určitě jste o tom už někdy slyšeli, ale zaručeně nevíte, jak vypadá – řeč je o wasabi či tzv. „japonském křenu“. Navštívíme zahradu, kde wasabi pěstují, a ukážeme si také, jak se výrazně aromatická zelená pasta vyrábí. Křen, který není křenem, a pštros, který není pštrosem… To už jsme u další reportáže, která nás zavede na návštěvu za panem Josefem Malcem, jenž chová holubí plemeno moravský pštros. Tento ušlechtilý, krásně modře zabarvený holub, který jinak se pštrosem nemá nic společného, prý patří k našim nejstarším a nejrozšířenějším holubům a na chov je nenáročný.
Topná sezona je v plném proudu, a tak ti, co zatápí dřevem, mají opravdu napilno, proto si s odborníky ujasníme, jaké dřevo hoří nejdéle, kde takové dřevo vzít a jak ho správně zpracovat a uskladnit. Napilno budou mít dnes i ti, kteří ještě nemají adventní věnec… Poradíme vám, jak na to, abyste i vy mohli večer zapálit první adventní svíčku.