K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Podíváme se na záhon, ze kterého jsme sklidili hrášek, připravíme ho a vysejeme na něm plodiny pro podzimní a zimní sklizeň – špenát, rukolu, polníček nebo baby kadeřávek. Vrátíme se ke slepicím – ukážeme, jak si lze odchovat kuře přímo z násadového vejce, jaké výhody to v domácím chovu má a jak by takové vejce mělo vypadat.
Sklidíme řepu, kterou jsme vyseli v různých barvách, a vezmeme ji do kuchyně, kde ji Vojta zpracuje i s natí do salátu s pečenou řepou, salsou a pečenými listy.
V poradně Tomáš zodpoví dotazy ohledně přípravy záhonu na podzimní sadbu česneku, ověřené pistole na hadici i formátu vyvýšených záhonů. Podzimní a zimní sklizeň lze mít i na balkonu – do samozavlažovacích květináčů proto vysejeme mangold, cima di rapa a směs asijských listových zelenin.