K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu – i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Skrýše, schovávačky. To jsou věci, které děti na zahradě baví. Budeme se proto věnovat výrobě jedlého domečku, který se bude líbit malým i velkým. Fazolovému týpí uděláme konstrukci z lískových prutů a přírodního provazu, kolem kterého vysadíme do substrátu fazole.
Vysejeme druhy s dlouhou vegetační dobou, jako je růžičková kapusta, kadeřávek, vodnice, tuřín nebo zimní pórek, abyste měli čerstvou zeleninu i příští zimu. V poradně odpoví Zahradník po ruce na dotazy ohledně žloutnutí konců česneku, okrajů záhonů i květů rebarbor. Na balkonu Tomáš Trejbal předvede, jak pěstovat vinnou révu, abyste mohli sklízet vlastní hrozny.
Navíc ji doplní o středomořské bylinky, které využijete v kuchyni. Škůdci v zahradě jsou přirození a jsou součástí potravního řetězce. Poradíme, jak na ochranu proti nim pomocí repelentních, nebo naopak lákavých rostlin, podpory různých druhů hmyzu, mechanických zábran a v poslední řadě i postřiků. Pozveme vás na zahradu navazující na nivu a lužní les a chytře pracující s nadbytkem vody.