K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Vrátíme se k jednomu staršímu projektu – polostinnému trvalkovému záhonu, který vyplejeme a zamulčujeme. Uličku mezi záhony a dopadové místo u hrazdy vyložíme kartonem a též zamulčujeme kůrou pro snadnou údržbu.
Ve skleníku po sklizení paprik a dýní sklidíme a připravíme záhony, na které vysejeme zeleninu pro podzimní a zimní sklizeň, jako například polníček, ozimní hlávkový salát, asijskou listovou zeleninu, černé ředkve, listovou vodnici, čekanky, ředkvičky a špenát. Na návštěvě předvedeme, jak z jablek vyrobit domácí jablečný ocet.
Sklidíme i zeleninu na balkoně a stejně jako ve skleníku do prázdných nádob ji znovu vysejeme na zimu. Pro pěstování na balkonu zvolíme asijskou listovou zeleninu, černou ředkev, listovou vodnici, polníček, špenát a listovou čekanku. Tomáš samozřejmě zodpoví dotazy diváků ohledně transformace staré rycí zahrádky, pěstování okurek a rajčat ve vyšší nadmořské výšce i podzimního výsevu mrkve.