K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Vrátíme se do kurníku a podíváme se v přímém přenosu na líhnutí kuřátek. Přesuneme je do vyhřívané odchovny, kde jim připravíme krmení a namícháme vodu s cukrem. Pustíme se do vyvazování stromu ke kůlu, aby rostl rovně, a to pomocí dlahy z lískového prutu.
Ořešák zároveň ořežeme a zbavíme ho mrtvých větví po jarních mrazech. Připravíme si řízky bylinek – levandule, rozmarýnu, šalvěje a tymiánu –, které s pomocí sadbovače či kelímků zvládnete snadno i doma.
V listárně poradí Tomáš Trejbal se sklizní mangoldu, podzimní péčí o ovocné stromy po sklizni i s rozdílem mezi kompostem a hnojem a jejich využitím při oživování půdy. Krásnou řezanou květinu si můžete vypěstovat i na vlastní zahrádce a bez chemie! Vyrazíme na návštěvu na květinovou farmu a ukážeme, jak na to.