K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Také po sekání vyhazujete trávu do kompostu? Věděli jste ale, že tráva je jedním ze skvělých pomocníků při mulčování? Poradíme, proč vůbec mulčovat i jaké další materiály k tomu využít. Podíváme se na muškáty a předvedeme, jak je zazimovat, abyste se z jejich krásy mohli těšit celou řadu let.
Vrátíme se ke včelím úlům a na návštěvě představíme úplně jiný přístup s názvem opylaření, který využívá divoce žijící včely. Pokud máte jen balkon, nemusíte se vzdát ovocných keřů – představíme zakrslé formy rybízu, maliníku i ostružiníku a poradíme, jak je pěstovat pro bohatou úrodu v nádobách.
V závěru Tomáš Trejbal zodpoví dotazy diváků ohledně dosazování cibulovin do záhonů, dezinfekce půdy v případě padlí na listech dýní nebo cuket, dozrání brokolice a květáku ještě v následujících týdnech a podzimního výsevu pro jarní sklizeň.