K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Do každé zahrady patří strom – dává jí výšku, prostorový efekt, a hlavně poskytuje stín. Jednou z hlavních péčí o něj je řez. Podíváme se na ten letní, který je stejně důležitý jako ten jarní. Sklidíme zelené fazolky, které byly vysety s okurkami. Vezmeme je do kuchyně, kde je kuchař Vojta oblanšíruje, ogriluje a připraví z nich vynikající salát. Navštívíme zahradu, kde se chytře pracuje s bambusy.
Nezapomeneme na všechny, kdo pěstují ve městech na balkonech, a ukážeme, jak si na nich vypěstovat bylinky rovnou ze semínek. V listárně zodpovíme dotazy přímo od diváků – a to o trvalkových záhonech, dezinfikování skleníku i kapkové závlaze do zeleninových záhonů. A protože uběhl týden od umístění násadových vajíček do líhně, prosvítíme je, abychom zkontrolovali vývoj kuřátek.